Boşnak kurabiyesi, Balkan mutfağının vazgeçilmez tatlarından biridir. Bu tarif ile evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz Boşnak kurabiyesi, misafirlerinizin de favorisi olacak.

Herkesin seveceği lezzetli ve pratik bir kurabiye tarifi arıyorsanız, Boşnak kurabiyesi tam size göre! İşte adım adım kolay kurabiye yapımının sırları.

Evinizi Balkanların o eşsiz aromasıyla dolduracak Boşnak kurabiyesi tarifi, çay saatleriniz için harika bir alternatif sunuyor. Kolay malzemelerle hazırlanan bu tarif, ağızlarda dağılan bir lezzet vaad ediyor.

Boşnak kurabiyesi tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
6 su bardağı un

Üzeri için:

Toz şeker

Boşnak kurabiyesi nasıl yapılır?

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

Geniş bir karıştırma kabının içerisine un hariç tüm malzemeleri alın ve güzelce karıştırın.

Ardından unu azar azar ekleyin.

Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Bu sebeple unu ölçülü eklemeye dikkat edin. Kimi malzemede 6 su bardağı un fazla gelebilir.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve şekillendirin.

Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Hamurların üzerine toz şeker serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyeler kızarana kadar pişirin.

Boşnak kurabiyesi, hem kolay yapımı hem de lezzeti ile çay saatlerinizin yıldızı olacak. Bu tarif, evde pratik bir şekilde gerçek Boşnak lezzetlerini deneyimlemenize olanak tanır. Hazırladığınız kurabiyelerle hem kendi damak zevkinizi tatmin edin, hem de sevdiklerinize unutulmaz lezzetler sunun. Afiyet olsun!