Pastane lezzetini evinize taşıyın! Islak kek tarifimizle, ağızda eriyen kekler yapabileceksiniz. İşte adım adım tarif...

Islak kek, çay saatlerinin vazgeçilmezi. Pastanelerdeki gibi lezzetli ve nemli bir ıslak kek yapmaya ne dersiniz? İşte tarifimiz...

Pastanelerin sırrını çözdük ve size mükemmel bir ıslak kek tarifi getirdik. Bu tarif ile pastaneleri aratmayacak kekler yapabilirsiniz.

Pastane Usulü Islak Kek Tarifi

Malzemeler

4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sosu için;

2,5 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı ekmeğe sürülen çikolata veya 1 paket 80gr çikolata

Üzeri için;

Antep fıstığı

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

Pastane Usulü Islak Kek Tarifi

Odası ısısındaki yumurta ve şeker çırpma kabında krema kıvamına gelene kadar mikserde çırpılır. Ardından süt sıvı yağ eklenir mikseri açmadan birkaç tur karıştırılır.
Sonra elenmiş un kabartma tozu ve vanilya eklenir mikserin düşük devirinde çırpılır en son kakao eklenir ve katı yağla yağladığımız borcama dökülür bir iki defa tezgaha vurulur hava kabarcıkları çıksın diye.
Daha sonra önceden ısıtılmış 150° fırında 25-30 dakika pişirilir. Tabi bu süre fırından fırına farklılık gösterebilir kontrollü pişirin.
Sos tavasında süt sıvı yağ şeker ve kakao kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırılır ve şeker eridikten sonra içine çikolata ilave edilip eriyene kadar karıştırmaya devam edilir daha sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Pişen kekimiz kürdan testinden sonra çıkarılır ve 5 dakika ilk sıcağı gittikten sonra soğuyan sosumuz eşit miktarda dökülür.
Sosunu çektikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz

Islak kek tarifimizi deneyerek pastanelerde satılan keklere taş çıkarabilirsiniz. Her lokmada ağızda eriyen bu mükemmel lezzet, çay saatlerinizin yıldızı olacak. Şimdi fırını ısıtın ve bu muhteşem tarifi deneyin!