Çay saatlerinizi Orta Asya'nın esintileriyle buluşturacak bir kurabiye arıyorsanız, işte size nişastalı un kurabiyesi tarifi! Bu lezzetli kurabiyeler, dostlarınızla çay keyfinizi zirveye taşıyacak. İşte tarifin tüm detayları."

Kendi mutfağınızda mükemmel bir şerbetli irmik tatlısı yaratın! Bu rehber ile adım adım, herkesin bayılacağı bir tatlı yapabilirsiniz. İşte size ev yapımı şerbetli irmik tatlısının sırları.

Çay saatlerinizin en sevilen lezzeti nişastalı un kurabiyesi, çay zevkinizi ve sohbetlerinizi zirveye taşıyacak. Komşularınız kokuyu duyunca kapınıza gelmek isteyecekler. Peki, bu lezzetli kurabiyeleri nasıl yapabilirsiniz? İşte tarifi ve yapım aşamaları.

Trileçe yapmanın en pratik ve lezzetli yolu: Karamelli tarif Trileçe yapmanın en pratik ve lezzetli yolu: Karamelli tarif

Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

½ su bardağı buğday nişastası (mısır nişastası da olur)
3 su bardağı un
1 yumurta
200 gram tereyağı
½ su bardağı pudra şekeri
1 vaniya
1 kabartma tozu

Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Karıştırma için uygun bir kap alın içerisine nişastayı üzerine yumurtayı, tereyağını ve vanilyayı alın iyice karıştırın.

Ardından karışımın üzerine kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin hamurunuzu oluşturun.

Hamurunuz kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmasına dikkat edin.

Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yapışmayacak biçimde dizin.

Daha önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kontrollü pişirin.

Kurabiyeleriniz pembeleşmeden fırından alın. Soğumaya bırakın.

Soğumuş olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Evde nişastalı un kurabiyesi yaparak pastane lezzetini mutfaklarınıza taşıyabilirsiniz. Bu tarif sayesinde, çay saatlerinizi ve dost sohbetlerinizi Orta Asya'nın benzersiz aromaları ile zenginleştirecek, kokusuyla komşularınızı kapınıza getirecek lezzetli kurabiyeler yapabilirsiniz. Adım adım tarif ve püf noktaları ile nişastalı un kurabiyesi yapmak artık çok kolay. Şimdi mutfakta lezzetli bir serüvene hazır olun!

Editör: Haber Merkezi