Soğuk hava dışarıda sizi üşütse de, evinizde hazırlayacağınız sıcacık bir salep ile içini ısıtın! İşte gerçek salep yapımının püf noktaları.

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti salebi evde yapmak çok kolay! Bu basit ve lezzetli tarif ile salep keyfini evinize taşıyın.

Sıcacık bir kış klasiği olan salep, soğuk günlerin en büyük kurtarıcısı. Ev yapımı bu salep tarifi ile kış akşamlarınız daha keyifli geçecek.

MasterChef Türkiye 100.000 TL ödülünü kim kazandı? 4 Ekim 2024 ödül oyununu kazanan yarışmacı belli oldu MasterChef Türkiye 100.000 TL ödülünü kim kazandı? 4 Ekim 2024 ödül oyununu kazanan yarışmacı belli oldu

SALEP TARİFİ

MALZEMELER

5 su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı toz salep
1 çay bardağı toz şeker (şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Tarçın (üstüne)

TARİF

Salep yapımı için mutlaka toz salep almanız gerekmektedir.
Orkide bitkilerinin yumrularının çok ince öğütülmesi ile elde edilen tozu kendiniz evde yapmak hem zahmetli hem de tozu hazır almaya göre çok daha masraflı olabilir.
Malzemelerimizden 5 su bardağı sütü, 1 yemek kaşığı toz salebi ve toz şekeri bir tencereye koyun.
Ocağın altına orta ateşte açın ve bir çırpıcı ile sürekli karıştırarak sütü kaynatın.
Süt kıvam aldığında ve salep kokusu çıktığında salebi ocaktan alıp bardaklara paylaştırın.
Bardakların üzerine toz tarçın serperek servis edebilirsiniz.

Bu özel salep tarifi ile kış mevsiminin soğuğunu unutun! Ev yapımı salep, hem lezzetli hem de ısıtıcı bir etkiye sahip. Salebin bu eşsiz tadını damağınızda hissetmek için tarifimizi deneyin ve kış aylarının keyfini çıkarın. Afiyet olsun!