Ceviz ve unun mükemmel uyumunu keşfetmeye hazır mısınız? Ev yapımı cevizli un helvası tarifiyle, tatlı sofralarınıza eşsiz bir lezzet katın.

Sıcacık, ev yapımı cevizli un helvasıyla sofralarınızı taçlandırın. Bu basit ve lezzetli tarif, her zaman favoriniz olacak. İşte adım adım yapılışı ve püf noktaları.

Cevizli un helvası, hem çocukluğumuzun hem de yetişkinliğimizin favori lezzetlerinden. Bu tarif ile geleneksel tatları evinize taşıyın ve ailenizi bu enfes tatla şımartın.

Cevizli Un Helvası Tarifi

Malzemeler

100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Yarım su bardağından biraz fazla kırılmış ceviz

Şerbeti İçin;

Pratik Kemalpaşa tatlısı: Lezzetiyle herkesi büyüleyecek tarif Pratik Kemalpaşa tatlısı: Lezzetiyle herkesi büyüleyecek tarif

2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su ya da süt

Cevizli Un Helvası Tarifi

Un helvasının yapımı için, bir kasede sıcak su ya da sütü ve toz şekeri karıştıralım. Şekerin erimesi yeterli olacaktır.
Uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim.
Yağ eridikten sonra unu ilave ederek tahta kaşıkla karıştıralım ve 15 dakika kadar kavuralım. (un kahverengi olana kadar).
Un yeterince kavrulduktan sonra cevizleri ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım.
Un kavrulduktan sonra şerbeti yavaş yavaş ilave edelim ve şerbetini çekene kadar sürekli karıştıralım. (top top olmasın diye).
Hazır hale gelen helvamızı ocaktan aldıktan sonra çorba kaşığıyla şekil verelim.
Un helvası tarifimiz servise hazır.

Cevizli un helvası tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, Türk mutfağının geleneksel tatlılarından biridir. Bu basit adımlarla, herkesin beğenisini toplayacak bir tatlı yapabilirsiniz. Malzemeleri hazırlayın ve bu lezzetli tarifi deneyin. Afiyet olsun! Unutmayın, ev yapımı tatlıların tadı bir başkadır. Tarifimizi denediğinizde, siz de bu lezzetli deneyime ortak olacaksınız.

Editör: Haber Merkezi