Türk tatlı kültürünün incisi kazandibi, kremsi yapısı ve eşsiz lezzetiyle bilinir. Bu yazımızda sizlere mutfakta ustalaşmanız için gerekli püf noktalarını sunuyoruz.

Evde kazandibi yapmanın en kolay yollarını mı arıyorsunuz? İşte lezzetine doyamayacağınız, herkes tarafından beğenilen bir kazandibi tarifi!

MALZEMELER

4 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
15 gr margarin
1 çay bardağı file badem
Tepsi dibini yakmak için;
15 gr margarin
3 çorba kaşığı toz şeker

Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi

TARİF

Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta karıştırın.
5 su bardağı süt ekleyip çırpın. Kalan süt ve toz şekeri tencereye alın.
Kısık ateşte karıştırarak ısıtın.
Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin.
Muhallebi kıvamını alınca 1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın.
Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin.
Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün.
Tepsiyi sık sık çevirerek orta ateşte 15 dakika pişirin.
Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare şeklinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Son olarak, kazandibi yaparken malzemelerin kalitesine ve ölçülere dikkat etmek büyük önem taşır. Bu tarifi adım adım uygulayarak, mükemmel bir kazandibi elde edebilirsiniz. Şimdi mutfakta yaratıcılığınızı serbest bırakın ve bu harika Türk tatlısını deneyin!