Evde karnıyarık yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Adım adım tarifimizi takip ederek, kısa sürede mükemmel karnıyarıklar hazırlayabilirsiniz.

MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

Karnıyarık, lezzeti ve sunumuyla sofraların baş tacıdır. Bu basit ve etkili tarifle, karnıyarık yapmanın püf noktalarını öğrenin ve herkesi hayran bırakın.

Geleneksel Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan karnıyarık, bu tarif sayesinde mutfakta yeni başlayanlar için bile kolayca hazırlanabilir.

KARNIYARIK TARİFİ

Malzemeler

6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
3 adet sivri biber

Kıymalı Harç İçin;

2 adet orta boy soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gr kıyma
1 çay bardağı sıcak su

Sosu İçin;

1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su

Yapılış

Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin.
İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 3 adet biberi de yağda kızartın.
Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri, sarımsağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
Küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.
Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın.
Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.
Doldurduğunuz patlıcanların üzerine ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesi ya da 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun.
Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.
Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de  pişecektir.

Bu tarifimizle, karnıyarık yapmanın ne kadar basit ve keyifli olduğunu keşfettiniz. Evde hazırlayacağınız bu lezzetli yemeği, sevdiklerinizle paylaşarak geleneksel Türk mutfağının tadını çıkarın. Unutmayın, bir yemeği özel kılan, içine kattığınız sevgi ve özendir. Karnıyarık tarifimiz, mutfakta geçireceğiniz zamanı daha keyifli hale getirecek ve sofralarınıza lezzet katacak. Herkese afiyet olsun!