Krep ve omletin eşsiz birleşimi kaygana, sabah sofralarınıza taze bir soluk getirecek. İşte adım adım kaygana yapımı için ihtiyacınız olan her şey.

Karalahana veya ıspanakla zenginleştirilmiş kaygana, kahvaltılarınıza hem renk hem de lezzet katacak. Bu basit ve sağlıklı tarifi deneyerek güne enerjik başlayın.

Kahvaltıda yeni bir lezzet arayışındaysanız, Karadeniz'in bu efsane tarifi kaygana tam size göre! İşte lezzetli ve pratik kaygana yapmanın yolları.

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1/3 demet dereotu (ince kıyılmış)
3 dal taze soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz

Pişirmek İçin:

5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

TARİF

Kahvaltı sofralarınızın yıldız olacak: Kabarması durmayan Mayalı Poğaça tarifi Kahvaltı sofralarınızın yıldız olacak: Kabarması durmayan Mayalı Poğaça tarifi

Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
Yumurtaları bu karışıma ilave ederek pürüzsüz bir kıvamda olana kadar karıştırın.
İçerisine ince ince doğranmış; maydanoz, taze soğan ve dereotunu da ekleyin.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Yapışmaz tabanlı bir krep tavasını ocağa alıp ısıtın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve yağ kızınca hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe alın ve tavaya yayın.
Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin. Tüm karışımı tavaya her seferinde 1'er yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek bu şekilde pişirin.
Pişen kayganaları bir servis tabağına alın.

Karadeniz'in efsanevi lezzeti kaygana ile kahvaltılarınız artık çok daha renkli ve sağlıklı! Bu kolay tarif ile, krep ve omletin mükemmel birleşimi olan kaygana, herkesin beğenisini kazanacak. İster karalahana ister ıspanakla hazırlayın, her yudumda sağlık ve lezzeti bir arada sunan bu tarif, kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi