Anne usulü portakallı kurabiye, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, ağızda dağılan bir lezzet sunuyor. Bu basit adımları takip ederek, herkesin beğenisini kazanacak kurabiyeler yapabilirsiniz.

Portakallı kurabiye, tüm aile bireylerinin severek tadacağı, ev yapımı bir lezzettir. Bu tarif, portakalın doğal aromasıyla kurabiyelerinize eşsiz bir tat katacak.

Ev yapımı kurabiye deneyiminizi bir üst seviyeye taşımak için portakallı anne kurabiyesi tarifimizi deneyin. Bu tarif ile eviniz, taze pişmiş kurabiyelerin mis kokusuyla dolacak.

Malzeme Listesi

250 gr tereyağı(oda ısısında)
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 adet vanilin
1 adet portakal kabuğu rendesi
500 gr un
1 adet yumurta akı
3 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı

Yumuşamış tereyağı ile şekeri karıştırın. üzerine yumurtaları kırıp karıştırın.

Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, vanilin, portakal kabuğu rendesini harmanlayıp yumurtalı karışıma ekleyin ve yoğurun.

Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. önce yumurta akına sonra toz şekere batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Kurabiye hamuru bitene kadar işlemi tekrarlayın. Fırında üzerleri hafif pembeleşene dek pişirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Kahvaltıda fark yaratın: Yağ çekmeyen Yumurtalı Ekmek tarifi Kahvaltıda fark yaratın: Yağ çekmeyen Yumurtalı Ekmek tarifi

Tereyağının ve yumurtanın oda ısısında olmasına dikkat edin.

Evde hazırlayacağınız portakallı kurabiyeler ile çay saatlerinizi daha özel hale getirebilirsiniz. Bu kolay ve lezzetli tarif, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Şimdi mutfakta yerinizi alın ve bu harika portakallı kurabiye tarifiyle sevdiklerinize lezzet dolu anlar yaşatın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi