Anne poğaçasının püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarifle, evde her zaman taze ve lezzetli poğaçalar yapabileceksiniz. Misafirleriniz ve aileniz bu poğaçalara bayılacak!

Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek, pamuk gibi yumuşacık poğaçalar yapmaya ne dersiniz? İşte size adım adım anne poğaçası yapımı. Bu tarifi uygulayarak her zaman başarılı sonuçlar elde edin.

Yumuşacık bir poğaça için gerekli tüm ipuçları bu tarifte gizli. Anne eliyle yapılmış gibi lezzetli ve yumuşak poğaçalarınızla tüm sevdiklerinizi şaşırtın. Bu basit ve etkili tarif ile poğaça yapmak çok kolay.

MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (beyazı içine, sarısı dışına sürülecek)
1,5 tatlı kaşığı instant maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un

İçi için:

3 su bardağı kaşar peyniri (ya da beyaz peynir)

Şeker kullanmadan tatlı yapmanın sırrı: Pişmeyen Şekersiz Kurabiye tarifi Şeker kullanmadan tatlı yapmanın sırrı: Pişmeyen Şekersiz Kurabiye tarifi

TARİF

Geniş bir kaba suyu, sıvı yağı, yumurtanın akını, mayayı, toz şekeri ve sütü alıp maya eriyene kadar karıştırın.
Yavaş yavaş unu ve tuzu ilave edin ve kaşıkla karıştırmaya devam edin.
Un ilave ettikçe elinizle yoğurmaya başlayın ve hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. (daha az ya da daha fazla un kullanmanız gerekebilir)
Hamur kabını unlayın ve hamuru tekrar içine yerleştirin. Streç film ile sarın. Üzerini ayrıca bir bez ile örtün ve 1 saat boyunca iyice kabarana kadar dinlendirin.
Tezgahı unlayın. Elinizle hamurun havasını alın ve tezgahta tekrar yoğurun.
Hamura uzunlamasına şekil verin. Yumurtadan büyük parçalara bölün
Elinizle yuvarlayarak bezeler yapın ve açın. İçine küp doğradığınız kaşarları (beyaz peynir vb.) yerleştirin ve kapatıp yuvarlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üzerini temiz bir bezle örtüp 40 dakika dinlenmeye bırakın.
2 adet yumurta sarısını üzerilerine sürün. Çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 22 dakika boyunca pişirin.

Yumuşacık ve lezzetli poğaçalar yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu tarifi uygulayarak, her seferinde mükemmel sonuçlar alacağınızı garanti ediyoruz. Şimdi mutfakta yerinizi alın ve bu harika poğaça tarifiyle sevdiklerinize lezzet dolu anlar yaşatın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi