Tatlı krizlerinize hızlı ve lezzetli bir çözüm arıyorsanız, bu 4 malzemeli pudra şekerli kurabiye tarifi tam size göre! Hem pratik hem de nefis olan bu tarifle, çay saatlerinizi ve misafirlerinizi şenlendirebilirsiniz. İşte adım adım yapılışıyla pudra şekerli kurabiye tarifi.

Sadece 4 malzeme ile hazırlanan bu pudra şekerli kurabiye tarifi, çay saatlerinizin yeni favorisi olacak. Kolayca yapabileceğiniz bu lezzetli kurabiyeler, hem pratik hem de ağızda dağılan kıvamıyla herkesin beğenisini kazanacak. Hemen deneyin ve bu harika tarifin tadını çıkarın.

Çay saatlerinizi renklendirecek, az malzemeli ve lezzetli bir kurabiye tarifi mi arıyorsunuz? İşte size sadece 4 malzeme ile hazırlayabileceğiniz pudra şekerli kurabiye tarifi! Pratik yapımı ve nefis tadıyla bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hemen deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın.

Malzemeler

200 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un
1 paket vanilya

Püf Noktaları

Dinlendirme: Vaktiniz varsa kurabiye hamurlarını bir gece buzdolabında dinlendirin. Bu şekilde daha lezzetli olacaklardır. Vaktiniz yoksa hiç dinlendirmeden, ceviz büyüklüğünde toplar alarak elinizle klasik kurabiye şekli verip pişirebilirsiniz.

Lezzet Artırma: İçerisine koyacağınız elma ya da üzüm sirkesi hem daha kıtır kıtır olmasını sağlar hem de daha lezzetli olmasına neden olur. Dilerseniz içerisine tarçın, limon veya portakal kabuğu, vanilya özütü gibi malzemeler de ilave edebilirsiniz.

Pişirme Süresi: Fırınınızın performansına göre pişirme süresi değişebilir. Bu nedenle kontrollü bir şekilde pişirmeye özen gösterin.

Yapılışı

Hamurun Hazırlanması:

Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı güzelce karıştırın.
Azar azar unu ilave edin ve yoğurun. İlk etapta toparlanması zor gibi görünebilir, ancak yoğurdukça güzel kıvam alacaktır.
Kıvam alınca hamurunuzu bir süre dinlendirin. Bu sırada fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Şekillendirme:

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlayın.
Yuvarladığınız kurabiye hamurlarını aralıklı olarak fırın tepsinize dizin.

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

Pişirme:

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında tam 15 dakika pişirin. Kurabiyeler beyaz kalmalı, fazla kızarmamalıdır.

Servis:

Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun!

Pudra şekeri ile hazırlanan, az malzemeli tam kıvamında ve kıyır kıyır pudra şekerli kurabiye hazırlamak için oda sıcaklığında tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı güzelce karıştırın. Azar azar unu ilave ederek kıvam alınca hamurunuzu bir süre dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlayın ve fırında pişirin. Bu pratik ve lezzetli tarif ile çay saatlerinizde harikalar yaratabilirsiniz. Afiyet olsun!