Kakaolu ıslak kek tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya ne dersiniz? Bu tarif, kakao severler için mükemmel bir seçenek sunuyor ve her dilimde tatlı bir mutluluk vaat ediyor.

Islak kek, kakaonun en güzel haliyle buluşuyor. Bu tarif ile kakaolu ıslak kekin nasıl yapıldığını öğrenin ve misafirlerinizi bu lezzetli tatlıyla şımartın.

Kakaolu ıslak kek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Adım adım takip edeceğiniz bu tarifle, hem pratik hem de doyurucu bir tatlıya imza atacaksınız.

Herkesin bayıldığı, çay saatlerinin yıldızı: Dereotlu Poğaça tarifi Herkesin bayıldığı, çay saatlerinin yıldızı: Dereotlu Poğaça tarifi

MALZEMELER

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (25g)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (elenmiş)
Üst sosunu hazırlama için
1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
1,5 su bardağı süt

Üzeri için:

Ceviz

TARİF

Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 10 dk kadar sonra dilimlenir, üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür.
Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir.
Kekin sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir.

Evde hazırlayacağınız kakaolu ıslak kek ile tatlı anlarınızı daha özel hale getirebilirsiniz. Bu kolay ve lezzetli tarif, herkesin beğenisini kazanacak ve tatlı ihtiyacınızı mükemmel bir şekilde karşılayacak. Şimdi mutfakta yerinizi alın ve bu harika kakaolu ıslak kek tarifiyle sevdiklerinize lezzet dolu anlar yaşatın. Afiyet olsun!

Editör: Ulaş Odabaş