Poğaça, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu tarif, evde en yumuşak poğaçaları yapmanız için gereken her şeyi sunuyor.

Kahvaltılarda veya çay saatlerinde tüketilen poğaçalar, herkesin sevgilisidir. Yumuşacık ve puf puf kabaran poğaçalar yapmanın püf noktaları burada.

Ev yapımı poğaçaların lezzeti başkadır. Eğer siz de evde puf puf kabaran ve dışı çıtır içi yumuşacık poğaçalar yapmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre.

MALZEMELER

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı susam

TARİF

Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
Mayalanmış olan hamuru 20 eşit bezeye bölün.
Bezeleri yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına kaşar peyniri ekleyip top haline getirin.
Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Yumuşacık poğaçalarınız hazır.

yumuşacık poğaça yapmanın keyfini sürebilirsiniz. Bu tarif, klasik poğaça yapımının tüm sırlarını sizlere sunuyor. Yediden yetmişe herkesin seveceği bu poğaçalar, hem doyurucu hem de oldukça lezzetli. Deneyin ve kahvaltılarınıza lezzet katın! Afiyet olsun!