İspanaklı börek, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak! Bu kolay ve pratik tarifle, ıspanak ve peynirin eşsiz uyumunu keşfedin ve ailenize enfes bir lezzet sunun.

Mutfakta yeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? İspanaklı börek tarifimiz, hem pratik hem de lezzet dolu! Adım adım kolay anlatımıyla, evde börek yapmanın tadını çıkarın.

İspanaklı börek yapmanın en lezzetli yolu burada! Basit malzemelerle, adım adım anlatılan bu tarif sayesinde, ıspanaklı böreği hızlıca ve kolayca yapabilirsiniz.

Ispanaklı Börek Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Yarım paket instant maya
Tuz
6-7 su bardağı un

İç malzemesi için;

1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
Küçük bir kase peynir (evde hangisi varsa)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tozbiber
Tuz

Açmak için;

Bu Sufle tarifine bayılacaksınız: Tahin ve Pekmezle hazırlanan enfes tarif Bu Sufle tarifine bayılacaksınız: Tahin ve Pekmezle hazırlanan enfes tarif

2 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ

Ispanaklı Börek Tarifi

Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim. 1 saat mayalandıralım. 9-10 eşit bezeye ayıralım.
İç malzemeleri için; ıspanakları doğrayalım, soğanları ince ince kıyalım, çiğ olarak ıspanağa ekleyelim, baharatlarıda ekleyip elimizle biraz ovalım.
Bezeleri un ile açabildiğimiz kadar açalım. Açtığımız yufkayı yağlayıp 4 e keselim.
Ispanaklı harcı üzerine paylaştıralım. Peyniride ekleyelim. Rulo şeklinde kıvırıp şekil verelim. Tüm hamura aynı işlem uygulanır.
Üzerine yumurta sürüp, 180 derecede 30-35 dk pişirelim.

Bu basit ve lezzetli ıspanaklı börek tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz zamanı daha verimli ve eğlenceli hale getirebilirsiniz. İster yeni başlayan bir aşçı olun, ister deneyimli bir mutfak ustası, bu tarif herkesin kolaylıkla uygulayabileceği adımlar sunuyor. Şimdi fırını ısıtın ve bu harika börek tarifine başlayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi