tanelerdeki gibi bayatlamayan poğaçalar yapmanın sırrını merak ediyor musunuz? Evde kolayca uygulayabileceğiniz bu tarifle, her zaman taze kalan poğaçalar yapabilirsiniz. İşte pastane kalitesinde bayatlamayan poğaça yapmanın yolları!

Bayatlamayan poğaça yapmak artık çok kolay! Bu pastane usulü tarif ile evinizde günlerce taze kalan poğaçalar yapabilirsiniz. Misafirleriniz bu lezzete bayılacak ve tarifini isteyecek. Hadi başlayalım!

Pastanelerde satılan ve günlerce taze kalan poğaçaların sırrını keşfedin! Bu bayatlamayan poğaça tarifi ile evde her zaman taze poğaçalar yapabilirsiniz. İşte adım adım pastane usulü bayatlamayan poğaça tarifi!

Bayatlamayan poğaça tarifi için malzemeler.

1 kg un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
170 ml (1 su bardağı) sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı kuru maya
½ yemek kaşığı Tuz
1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam yoksa çörek otu da olabilir.

Bayatlamayan poğaça tarifi

Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi

Önce poğaçanın yapımına hamurundan başlıyoruz. öncelikle bir kaba ılık suyu döküp içerisinde maya ve şekeri eritiyoruz. Üzerine streç film veya temiz bir bez ile örterek, 5-6 dakika bekletin. Daha sonra üzerine sıvı yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı da koyup iyice karıştırın.
İyice karıştırdıktan sonra üzerine yavaş yavaş un ekleyip, ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurun mayalanması için yaklaşık olarak 1 saat yeterli gelecektir.
Mayalanan hamuru tekrardan yoğurarak havasını alın.
Hamurdan parçalar kopartarak istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye bir birlerine yapışmayacak biçimde dizin.
Tepsiniz dolunca poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün. Susam veya çörek otu serpin.
Daha önceden 185 derecede ısıttığınız fırına tepsinizi sürün altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Bayatlamayan poğaçanın püf noktaları neler?

Mutlaka malzemeleriniz oda ısısında olması gerekiyor.
Hamuru mayalanması için üzerini örtün ve soğuk ortamda bırakmayın.
Poğaçanızı oda sıcaklığında hazırlayın
Süt ve su gibi malzemeler mutlaka ılık olmalı, buzdolabından çıkartır çıkartmaz kullanmayın

Bu pastane usulü bayatlamayan poğaça tarifi ile evde pastane lezzetlerini aratmayacak poğaçalar yapabilirsiniz. Günlerce taze kalan bu lezzet, komşularınızın ve misafirlerinizin tarifini isteyeceği kadar mükemmel. Artık evde de pastane kalitesinde poğaça yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!