Evde hızlı ve lezzetli bir yemek yapmanın yollarını mı arıyorsunuz? Bulgur pilavı, hem ekonomik hem de sağlıklı bir seçenektir. Tereyağının ve şehriyenin mükemmel uyumu ile sofralarınıza renk katın.

Sofraların vazgeçilmezi bulgur pilavı için pratik ve lezzetli bir tarif arayışındaysanız, doğru yerdesiniz. Bulgurun sağlığa faydaları ve lezzetli tariflerimizle yemekleriniz şölene dönüşecek.

Bulgur pilavı, herkesin yapabileceği kadar basit, her yemeğe eşlik edebilecek kadar özel bir tariftir. Bu rehberimizde, bulgur pilavını en lezzetli şekilde nasıl yapabileceğinizi adım adım anlatıyoruz.

Bulgur Pilavı Tarifi

MALZEMELER

2 yk. tereyağı

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

1.5 sb. bulgur

2 yk. tel şehriye

3 sb. tavuk suyu

Arzuya göre tuz

TARİF

Tereyağını yayvan bir pilav tenceresinde eritin. Tel şehriyeyi ilave edip çok renk alana kadar kavurun.

Kavrulmakta olan tel şehriyelere bulguru katıp 2-3 dakika daha kavurun.

Ilık tavuk suyu ve tuzunu ekledikten sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.

Bulgurlar göz göz olup suyunu çekene kadar pişirin.Kapağı kapalı şekilde 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Bulgur pilavı yapmak sandığınızdan daha kolay ve lezzetli! Bu tarifle, herkes tarafından beğenilen ve sıkça tercih edilen bir yemek hazırlayabilirsiniz. Bulgur pilavını, ana yemeklerinizin yanında gönül rahatlığıyla servis edebilir, misafirlerinizden tam not alabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!