Evde kolayca hazırlayabileceğiniz fırın makarna tarifi, kaşar peynirinin eriyik lezzetiyle sofralarınıza zenginlik katacak. Bu tarif, pratik malzemelerle mükemmel bir akşam yemeği sunmanızı sağlayacak. Nasıl mı? İşte detaylar...

Kaşar peyniri ile zenginleştirilen fırın makarna, pratik ve lezzetli bir yemek arayanlar için ideal. Bu tarif, sadece birkaç basit adımla muhteşem bir lezzet sunmanızı sağlar. Fırın makarnanın püf noktalarını keşfedin.

Fırın makarna, evde hızlıca hazırlayabileceğiniz, lezzetli bir akşam yemeği seçeneği sunar. Eriyen kaşar peyniri ile harmanlanan bu makarna tarifi, her yemek saatinde favoriniz olmaya aday. İşte adım adım fırın makarna yapımı.

MALZEMELER

1 paket fırın makarna

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı kaşar peyniri

Bir tutam tuz

1 su bardağı kaşar peyniri

2 yemek kaşığı un

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı margarin

Bir tutam tuz

TARİF

Makarnaları derin bir tencerede bol suda 8-10 dakika haşlayın.

Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.

Beşamel sos için margarini ve unu tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun.

Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da robot ile çırparak karıştırın.

Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın.

Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve borcama alın.

Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırın kabında ki haşlanmış makarnaların üzerine gezdirerek döktükten bir kaşıkla harmanlayın ve üzerini düzleştirin.

Son olarak bu karışımın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 180 derecede önceden ısınan fırında 20-25 dakika pişirin.

Fırın makarna tarifi, kaşar peynirinin lezzetini en güzel şekilde sergileyen pratik bir yemek seçeneği sunar. Bu tarif, hem görsel bir şölen sunar hem de damaklarınızı şenlendirir. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzeti deneyin ve yemek saatlerinizi şenlendirin. Herkese afiyet olsun!