Evde pastane tazeliğinde poğaça yapmanın hayal olduğunu mu düşünüyorsunuz? Artık değil! Bayatlamayan poğaça tarifimizle, poğaçalarınız günlerce taze kalacak. Konuklarınız tarifinizi isteyecek. Hazır mısınız?

Bayatlamayan poğaça yapmanın sırlarını sizler için derledik. Pastane usulü bu tarif ile poğaçalarınız günlerce taze kalacak. İşte, çocuklarınızın beslenme çantasının vazgeçilmezi olacak o tarif...

Pastanelerdeki poğaçaların uzun süre taze kalmasının sırrını hepimiz merak etmişizdir. İyi haber, bu sırrı evinize taşıyabileceğiniz bayatlamayan poğaça tarifi ile artık poğaçalarınız günlerce taze kalacak. Başlayalım mı?

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

Bayatlamayan poğaça tarifi

Malzemeler:

1 kg un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
170 ml (1 su bardağı) sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı kuru maya
½ yemek kaşığı Tuz
1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam yoksa çörek otu da olabilir.

Bayatlamayan poğaça tarifi

Önce poğaçanın yapımına hamurundan başlıyoruz. öncelikle bir kaba ılık suyu döküp içerisinde maya ve şekeri eritiyoruz. Üzerine streç film veya temiz bir bez ile örterek, 5-6 dakika bekletin. Daha sonra üzerine sıvı yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı da koyup iyice karıştırın.
İyice karıştırdıktan sonra üzerine yavaş yavaş un ekleyip, ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurun mayalanması için yaklaşık olarak 1 saat yeterli gelecektir.
Mayalanan hamuru tekrardan yoğurarak havasını alın.
Hamurdan parçalar kopartarak istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye bir birlerine yapışmayacak biçimde dizin.
Tepsiniz dolunca poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün. Susam veya çörek otu serpin.
Daha önceden 185 derecede ısıttığınız fırına tepsinizi sürün altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Bayatlamayan poğaçanın püf noktaları neler?

Mutlaka malzemeleriniz oda ısısında olması gerekiyor.
Hamuru mayalanması için üzerini örtün ve soğuk ortamda bırakmayın.
Poğaçanızı oda sıcaklığında hazırlayın
Süt ve su gibi malzemeler mutlaka ılık olmalı, buzdolabından çıkartır çıkartmaz kullanmayın
Poğaçanızı pişirirken daha önceki pişirme süreleri deneyiminizi kullanın

Bayatlamayan poğaça tarifi ile artık evinizde de pastane tazeliğinde poğaçalar yapabileceksiniz. Bu tarif ve püf noktaları sayesinde, poğaçalarınız günlerce taze kalmayı başaracak. Hem çocuklarınızın beslenme çantası için hem de ani misafirleriniz için ideal olan bu poğaçalar, lezzetiyle de fark yaratacak. Deneyin ve poğaça yapmanın pastane sırlarını keşfedin. Afiyet olsun!