Yumuşacık ve lezzetli poğaçalar yapmanın yolu çok daha basit. Bu özel tarif ile mutfakta harikalar yaratarak misafirlerinizi etkileyin.

Poğaça yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile mutfakta lezzet şöleni yaratın.

Kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi zenginleştirecek yumuşacık poğaçalar yapmaya hazır mısınız? İşte adım adım lezzetli poğaça tarifi.

Yumuşacık Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı (sarıları üzeri için ayrılacak)
25 gr yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (6 su bardağı kadar )

İçi için:

Kaşar peyniri rendesi

Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Yumuşacık Poğaça Tarifi

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Öncelikle işe sütümüzü ocağa koyup ılıtmakla başlayalım. Süt ılıdığında içerisine mayayı ve şekeri koyup karıştırarak erimesini sağlayalım ve ağzını kapatıp 5-10 dk bekletelim.
Bu arada bizde yoğurma kabımıza diğer malzemeleri yani yağ, yoğurt, yumurta beyazı, tuz koyup karıştıralım.
Bekleyen mayalı sütümüzü de ilave edelim. Yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamur çok sert olmayacak. Yumuşak bir hamur olsun elimize yapışması geçtiğinde tamamdır.
Üzerini streç filmle kapatıp kenarlarını da sofra bezi ile sarıp 40-45 dk mayalanmasını bekleyelim. Eğer vaktimiz yok acele olması gerekiyor diyorsanız da fırını 50 derecede ısıtın sonra kapatın. Hamuru fırına koyun daha çabuk mayalanacaktır.
Mayalanan hamuru tekrar yoğurmadan yani söndürmeden mandalina büyüklüğünde parçalar alıp açalım, içine rendelediğimiz kaşar peynirini koyup şekil verelim tepsimize dizelim.
30 dk kadar da o şekilde beklesin tepsi de mayalansın.
Son olarak üzerine yumurta sarısını sürelim .
Çörek otu susam serpelim.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişmeye bırakalım.
Fırından çıktıktan sonra da temiz bir mutfak beziyle sıcakken üzerini örtelim.

Püf noktası:

Mayalanan hamuru ne kadar az oynarsak o kadar çok yumuşacık olacaktır ve sönmediği için puf puf kabarıp mayalanmaya devam edecektir

Bu rehber ile yumuşacık ve lezzetli poğaçalar artık mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak. Hem kolay hem de doyurucu bu tarif ile çay saatleriniz ve kahvaltılarınız daha da özel hale gelecek. Yumuşacık poğaçalarınız ile misafirlerinizi şımartın ve onlara unutulmaz lezzetler sunun. Şimdi bu tarifi deneyin ve mutfakta harikalar yaratın!