Yoğurt ve nanenin ferahlatıcı uyumuyla hazırlanan haydari, sofralarınıza eşsiz bir tat katmaya hazır. Bu rehber, adım adım mükemmel haydari yapmanız için size yol gösterecek.

Eğer kısa sürede misafirlerinizi şaşırtacak bir meze arıyorsanız, haydari tam size göre. Hem hızlı hem de lezzetli bu meze, her yemeğin yanında gönül rahatlığıyla sunulabilir.

Haydari için Malzemeler:

1 su bardağı süzme yoğurt
1,5 su bardağı normal yoğurt
3 diş sarımsak
4 tatlı kaşığı kuru nane
5 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

MasterChef Türkiye 100.000 TL ödülünü kim kazandı? 4 Ekim 2024 ödül oyununu kazanan yarışmacı belli oldu MasterChef Türkiye 100.000 TL ödülünü kim kazandı? 4 Ekim 2024 ödül oyununu kazanan yarışmacı belli oldu

Haydari Yapılışı:

Sarımsakları rendenin ince tarafında rendeleyin.
Tereyağını bir sos tavasının içine aktarın ve ocağın en küçük gözünde eritin.
Sarımsakların üçte ikisini ve kuru naneyi tereyağının içine ilave edin.
Tereyağını yakmamaya dikkat ederek tüm malzemeleri karıştırın ve tereyağı eridiğinde tavayı ocaktan alın.
Derin bir kasenin içinde süzme yoğurt ile normal yoğurdu bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.
Kalan sarımsakları da yoğurdun içine ilave edin ve damak zevkinize uygun miktarda tuz ekleyin.
Naneli yağı da yoğurda ekleyip tüm malzemeleri yeniden karıştırın.
Haydariyi 1-2 saat buzdolabında dinlendirip soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz. 

Haydari, pratikliği ve lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmez bir parçası olmaya aday. Bu kolay tarifle, hem zamandan tasarruf edebilir hem de tüm misafirlerinize lezzetli bir alternatif sunabilirsiniz. Nane ve yoğurtlu bu klasik mezenin tadını çıkarın ve sofralarınızda yeni bir favoriye yer açın!