Atom meze, adını aldığı yoğun acılıkla, özellikle içkili sohbetlerin vazgeçilmezi. Eğer acılı yemeklere meraklıysanız, bu basit ve hızlı meze tam size göre.

Yoğurt ve acı biberin muhteşem uyumuyla hazırlanan atom meze, Türk meze kültürünün en çarpıcı örneklerinden biridir. Bu tarifle, acı bir lezzet serüvenine adım atacaksınız.

Atom için Malzemeler:

4-5 adet kurutulmuş Arnavut biberi (kırmızı biber) (Acıyı ne kadar sevdiğinize bağlı olarak biber miktarınızı azaltabilir ya da artırabilirsiniz.)
2 su bardağı süzme yoğurt
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz
Toz kırmızı biber

Herkes bu tarifi konuşacak: Az malzeme ile Yumuşacık Pamuk Kek tarifi Herkes bu tarifi konuşacak: Az malzeme ile Yumuşacık Pamuk Kek tarifi

Atom Meze Yapılışı:

Sarımsakları havanda tuzla dövün ya da rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
Derin bir kasenin içinde süzme yoğurdu, sarımsakları ve tuzu ilave edip tüm malzemeleri karıştırın.
Bir sos tavasının içinde tereyağını eritin ve üzerine zeytinyağını da ilave edin.
Yağ tamamen eridiğinde içerisine damak zevkinize uygun miktarda toz kırmızı biber ilave edip karıştırın.
Küçük parçalar halinde doğradığınız Arnavut biberlerini de yağın içine ekleyin.
Biberleri sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun.
Yağ kızdığında tavayı ocaktan alın.
Süzme yoğurdu bir servis kasesine aktarın ve üzerine biberli ve yağlı karışımı ilave edin.

Atom meze, Türk mezeleri arasında özellikle acı severler için ayrı bir yere sahip. Az malzeme ve kısa sürede hazırlanan bu meze, her türlü sofrayı şenlendiriyor. Deneyen herkesin beğenisini kazanan atom meze ile sofralarınızda fark yaratabilir, misafirlerinize unutulmaz lezzetler sunabilirsiniz. Acıyı seviyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz!

Editör: Haber Merkezi