Küllü Kurabiye tarifi arayanlar için mükemmel bir seçenek sunuyoruz! Az malzeme ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, ağızda dağılan yapısıyla favoriniz olacak.

Küllü kurabiye, özellikle tarçın severlerin bayılacağı, yapımı oldukça pratik ve lezzeti garanti tatlı bir kurabiye tarifi. Bu tarif ile mutfakta geçireceğiniz zaman hem keyifli hem de son derece lezzetli olacak.

Tatlı krizleriniz için birebir olan ve herkes tarafından sevilen küllü kurabiye tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Hem pratik hem de leziz bu tarifle, çay saatleriniz daha da şenlenecek.

Pratik Kemalpaşa tatlısı: Lezzetiyle herkesi büyüleyecek tarif Pratik Kemalpaşa tatlısı: Lezzetiyle herkesi büyüleyecek tarif

Küllü Kurabiye Tarifi için Malzemeler

125 gr tereyağı veya margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
yarım çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı un

bulamak için;

1 çay bardağı pudra şekeri
1,5 tatlı kaşığı tarçın

Küllü Kurabiye Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında olan tereyağını veya margarini yoğurma kabına alın. Diğer malzemeleri de ilave edip, unu azar azar eleyerek ekleyin ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak şekil verin ve yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin, biraz pembeleşince fırından çıkarın ve ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin.
Pudra şekerini ve tarçını bir kasede karıştırın. Kurabiyeleri tek tek bu karışıma bulayın ve servis tabağına alın.

Editör: Haber Merkezi