Meğer sırrı buymuş: Susam ve çörek otu ile taçlandırılmış Mayasız Poğaça tarifi Meğer sırrı buymuş: Susam ve çörek otu ile taçlandırılmış Mayasız Poğaça tarifi

Hindistan cevizinin egzotik lezzetiyle dolu bu kurabiye tarifi, hem göze hem damağa hitap eden bir tatlı arayışında olanlar için birebir. Adım adım bu kolay ve lezzetli tatlıyı hazırlayarak, sofralarınıza bir tropikal dokunuş katacak.

Çay saatleriniz için lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, Hindistan cevizi dolgulu, şerbetli kurabiye tam size göre. Bu tarif ile evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, herkesin favorisi olacak.

Hindistan cevizi severler, bu tarif sizin için! Kolayca yapabileceğiniz bu şerbetli ve dolgulu tatlı, çay saatlerinizde sunabileceğiniz tropikal bir lezzet sunuyor. Adım adım Hindistan cevizi tatlısı tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun.

HİNDİSTAN CEVİZİ TOPLARI

MALZEMELER

3 yemek kaşığı kakao

100 gram oda ısısında tereyağı

1 adet yumurta

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı ayçiçeği yağı

2.5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

HİNDİSTAN CEVİZLİ DOLGU İÇİN

1 su bardağı Hindistan cevizi

3-4 yemek kaşığı krema

1 yemek kaşığı pudra şekeri

ŞERBET İÇİN

1.5 çay bardağı toz şeker

1.5 çay bardağı su

SÜSLEMEK İÇİN

Toz Antep fıstığı

YAPILIŞI

Hindistan cevizli dolgu için Hindistan cevizi, krema ve pudra şekerini iyice karıştırın.

Buzdolabına yerleştirip 10-15 dakika dinlendirin.

Sürenin sonunda dolgudan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafifçe elinizde yuvarlayın ve yeniden buzdolabına yerleştirin.

Şerbet için toz şeker ve suyu tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Ayrı bir yerde oda ısısındaki tereyağı, pudra şekeri, ayçiçeği yağı ve yumurtayı iyice karıştırın.

Üzerine kakao, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip çok sert olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurdan 1 adet ceviz büyüklüğünde parça koparıp, elinizde açın.

Ortasına, 1 adet Hindistan cevizli dolgudan yerleştirin.

Poğaça yapar gibi elinizde yuvarlayın.

Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Kurabiyeyi fırından alıp ılınmaya bırakın.

Ilınınca teker teker soğuk şerbete iyice batırıp çıkarın.

Servis tabağına yerleştirip Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Hindistan cevizli, şerbetli kurabiye tarifi, çay saatlerinize egzotik bir lezzet katmanın yanı sıra, tatlı severlere de yeni bir favori sunuyor. Bu kolay ve etkileyici tarifi deneyerek, sofralarınızı şenlendirin ve tatlı anlarınızı tropikal bir dokunuşla taçlandırın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi