Cevizli un helvası, sofralarımızın vazgeçilmez tatlılarından biri. Bu rehberde, bu geleneksel lezzeti evde nasıl hazırlayabileceğinizle ilgili tüm detayları bulabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli!
Evde tatlı bir şeyler yapmak istiyorsanız, cevizli un helvası mükemmel bir tercih! Bu yazıda, bu nefis tatlıyı nasıl kolayca yapabileceğinizi detaylı bir şekilde anlatıyoruz.
Ceviz ve unun mükemmel uyumu ile hazırlanan cevizli un helvası tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte, adım adım cevizli un helvası yapımı için ihtiyacınız olan tüm bilgiler.
Cevizli Un Helvası Tarifi
Malzemeler
100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Yarım su bardağından biraz fazla kırılmış ceviz
Şerbeti İçin;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su ya da süt
Cevizli Un Helvası Tarifi
Un helvasının yapımı için, bir kasede sıcak su ya da sütü ve toz şekeri karıştıralım. Şekerin erimesi yeterli olacaktır.
Uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim.
Yağ eridikten sonra unu ilave ederek tahta kaşıkla karıştıralım ve 15 dakika kadar kavuralım. (un kahverengi olana kadar).
Un yeterince kavrulduktan sonra cevizleri ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım.
Un kavrulduktan sonra şerbeti yavaş yavaş ilave edelim ve şerbetini çekene kadar sürekli karıştıralım. (top top olmasın diye).
Hazır hale gelen helvamızı ocaktan aldıktan sonra çorba kaşığıyla şekil verelim.
Un helvası tarifimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Cevizli un helvası, Türk mutfağının unutulmaz tatlılarından biridir. Bizimle bu lezzetli tarifi deneyerek, sevdiklerinize unutulmaz bir tatlı sunabilirsiniz. Yapımı kolay ve pratik olan bu tarif, her daim sofranızı tatlandırmaya hazır!