KISIR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 adet limon suyu
1/2 çay bardağı nar ekşisi
6 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze nane
2 domates
1 salatalık

TANE TANE OLAN KISIR TARİFİ

1) Bulguru derin bir kaba alın ve kaynar su ile ıslatın. Kabın ağzını bir kapak ile kapatın.

2) Soğanı ince ince doğrayın.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

3) Sıvı yağda soğanı pembeleşene kadar kavurun, ardından salçayı da ekleyerek kavurma işlemine devam edin.

4) 10-15 dakika boyunca beklettiğiniz bulgur iyice şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.

5) İçine kavurduğunuz soğan ve salçayı ilave edip güzelce karıştırın. Karıştırmak yerine yoğurursanız daha iyi bir sonuç elde edersiniz. Bu sırada pul biber ve tuzu da ilave edin.

6) Tüm yeşilliklerinizi güzelce yıkayın ve ince ince doğrayın. Aynı şekilde domates ve salatalığı da küp küp doğrayın.

7) Tüm malzemeleri birleştirin. Yağ, limon ve nar ekşisi ile hazırladığınız sosu kısırın üzerine dökün.

İşte tane tane kısırınız hazır. Şimdiden afiyet olsun.