TAM KIVAMINDA MERCİMEK KÖFTESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 baş kuru soğan
1 demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 demet taze soğan
2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışık kullanabilirsiniz)
3 su bardağı su (gerekirse yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir)
Yarım limon
Yeteri kadar tuz
Kimyon
Pul biber
Karabiber
Sumak

ASLA DAĞILMAYAN MERCİMEK KÖFTESİ HAZIRLANIŞI

1) Mercimekleri yıkayın ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3 su bardağı su ilave edin. İyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
2) Suyunu çekince bulguru ekleyin ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletin.
3) Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavurun. İçine salça ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurma işlemini sürdürün.
4) Yarım saat dinlenen mercimeğe, kavurduğunuz salçalı soğanı ekleyin ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurun.
5) İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ilave ettikten sonra tekrar yoğurun.
6) Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edin. Sıktığınız yarım limonun suyunu ekleyin. Malzemelerin güzelce karışması sağlayın.
7) Köfte harcını biraz soğuduktan sonra, tüm malzemeleri eliniz ile yoğrurarak yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
8) Köftelere şekil verin, marul veya roka yaprakları üzerine dizin.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

İşte şeflerin sır gibi sakladığı ve her daim popüler olan mercimek köftesi tarifi! Bu tarifi kullanarak, her seferinde mükemmel kıvamda mercimek köfteleri yapabilirsiniz. Mercimek köftesi, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olarak sofralarınızda yer almaya devam edecek. Deneyin ve bu klasik lezzetin tadını çıkarın!