Yemek yarışmalarının en sevilenlerinden MasterChef'te dün gece heyecan doruktaydı. Ana kadroya girmek için kıyasıya bir mücadele veren yarışmacılar, Ratatouille yaparak hünerlerini sergilediler. İşte merakla beklenen o tarif!

Medovik Pasta tarifi: Evde kolay Rus Pastası nasıl yapılır? Medovik Pasta tarifi: Evde kolay Rus Pastası nasıl yapılır?

Her yıl milyonları ekran başına kilitleyen MasterChef Türkiye, 2024 sezonuna hızlı bir başlangıç yaptı. İlk düelloların yemeği ise lezzetli ve renkli Fransız yemeği Ratatouille oldu. Yarışmacıların bu lezzeti nasıl hazırladıklarına bir göz atalım.

MasterChef 2024 sezonu başladı ve ilk düello yemeği olarak Ratatouille seçildi. Bu klasik Fransız yemeğini en iyi kimin yapabileceği merak konusu oldu. İşte yarışmanın bu lezzetli anlarını ve tarifi sizlerle paylaşıyoruz!

RATATOUİLLE TARİFİ MALZEMELER

2 adet patlıcan
2 adet sakız kabağı
2 adet domates
2 diş sarımsak
10 g zeytinyağı

RATATOUİLLE TARİFİ YAPIMI

1- Patlıcanları kabuklarıyla birlikte yuvarlak doğrayın ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletin
2- Bu esnada kabakları ve domatesleri de halka halka aynı boyda doğrayın.
3- Tüm doğradığınız sebzeleri bir kaba aktarın. Üzerlerine zeytinyağı tuz, karabiber ve kekik ekleyin, ardından karıştırın.
4- Yuvarlak cam fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın
5- Doğradığınız tüm sebzeleri, neredeyse boşluk kalmayacak şekilde dizin.
6- Üzerlerine zeytinyağı gezdirin ve 200 derecelik fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.

MasterChef'te dün gece yaşananlar yine dikkatleri üzerine çekti. Yarışmacılar, Ratatouille ile hem göze hem damağa hitap etmeyi başardılar. Her biri kendi yorumunu katarak bu klasik yemeği yeniden yarattı. İşte bu lezzetli yemek tarifi, sizlerle bir kez daha MasterChef sahnesinden mutfaklarınıza taşınıyor. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi