Misafirleriniz için kısa sürede hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarif arıyorsanız, bu tuzlu kurabiye tarifi tam size göre! Pastane tadında, kıtır kıtır tuzlu kurabiyeleri evde yapmak artık çok kolay. Çay saatlerinizi şenlendirecek bu tarif ile herkesin favorisi olacaksınız.

Çay saatlerinizin ve misafir sofralarınızın yıldızı olacak bir tarif arıyorsanız, bu tuzlu kurabiye tarifi tam size göre! 50 dakikada hazırlayabileceğiniz bu kıtır kıtır kurabiyeler, pastane lezzetini evinize getiriyor. Kolay yapımı ve mükemmel tadı ile bu tarif favoriniz olacak.

Evde pastane tadında tuzlu kurabiye yapmanın en kolay ve lezzetli yolu bu tarifte saklı! Misafirlerinizin ve ailenizin bayılacağı kıtır kıtır kurabiyeleri sadece 50 dakikada hazırlayabilirsiniz. Çay ve kahve yanında harika gidecek bu kurabiyeleri mutlaka deneyin!

Malzemeler

125 gram tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yumurta akı
2,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 kaşık susam
1 kaşık çörek otu

Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi

Tarif

Adım 1: Hamuru Hazırlayın

Derin bir kaba oda sıcaklığında erimiş tereyağı ve diğer malzemeleri ekleyin. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Adım 2: Şekil Verin

Hazırladığınız hamura istediğiniz şekli verin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Adım 3: Üzerini Hazırlayın

Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpin.

Adım 4: Pişirin

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Tarifte veya malzemelerde sorun yaşamadan, pastanedekilerin aynısı olacak şekilde pişirebileceğiniz bu kurabiyeler için gerekli tüm adımları dikkatlice takip edin. Çay ve kahvenin yanında harika gidecek bu tuzlu kurabiyeler, misafirleriniz tarafından da çok beğenilecek. Afiyet olsun!

Faydalı İpuçları

Tereyağı: Oda sıcaklığında erimiş olmasına dikkat edin. Bu, hamurun kıvamını daha iyi ayarlamanıza yardımcı olur.
Üzüm Sirkesi: Kurabiyenin kıtırlığını artırır. Alternatif olarak elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Yumurta Sarısı: Kurabiyelerin üstünün daha parlak ve güzel görünmesini sağlar.
Pişirme Süresi: Fırınların pişirme süreleri değişebilir. Kurabiyelerinizin üzeri kızardığında fırından çıkarmayı unutmayın.