Evde şekerpare yapmanın en kolay ve lezzetli yolu bu tarifte! Pastane tadında şekerpareler hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm püf noktaları ve malzemeler burada. Ağızda dağılan bu enfes tatlı ile çay saatlerinizi şenlendirin.

MasterChef 7. eleme adayı hangi yarışmacı oldu? 5 Ekim MasterChef potaya hangi yarışmacı girdi? MasterChef 7. eleme adayı hangi yarışmacı oldu? 5 Ekim MasterChef potaya hangi yarışmacı girdi?

Geleneksel Türk tatlıları arasında yer alan şekerpare, pastane usulü tarifiyle artık evinizde! Ağızda dağılan kıvamı ve muhteşem lezzetiyle şekerpareyi kolayca yapabilmeniz için tüm detayları bu tarifte bulabilirsiniz. İşte, adım adım şekerpare tarifi!

Çay saatlerinin vazgeçilmezi şekerpare, artık evde de pastane tadında yapılabiliyor. Bu tarif ile ağızda dağılan, mükemmel kıvamda şekerpareler hazırlayarak sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. İşte, malzemelerden yapılışa tüm detaylarıyla şekerpare tarifi!

Malzemeler:

Hamur İçin:

125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı (dilerseniz margarin kullanabilirsiniz)
2 adet yumurta (birinin akı kullanılacak)
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyelim)

Şerbet İçin:

4 su bardağı su (200 ml)
3 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu

Üzeri İçin:

Toz Antep fıstığı, çekilmiş fındık, ceviz ya da Hindistan cevizi tozu

Yapılışı:

Şerbetin Hazırlanışı:

Bir tencereye 4 su bardağı suyu ve 3 su bardağı toz şekeri ekleyin.
Orta ateşte karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
Şerbeti kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 10 dakika boyunca kaynatın.
Limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın.

Hamurun Hazırlanışı:

Derin bir karıştırma kabına oda sıcaklığında bekletilen tereyağını koyun.
2 adet yumurtanın birini tam, diğerinin sadece akını ekleyin.
Sıvı yağ, irmik ve pudra şekerini de ekleyerek karıştırın.
Karışıma yavaş yavaş unu ilave edin. Kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yoğurun.
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.

Şekerparelerin Şekillendirilmesi:

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle oval şekil verin.
Yağlanmış fırın tepsisine şekillendirdiğiniz hamurları sırayla dizin.
Şekerpare hamurlarının üzerine yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün.
Çatal ile boydan boya çizik atarak şekil verin.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Şekerparelerin üzeri kızardığında pişmiş demektir.

Şerbetleme:

Şekerpareler fırından çıktıktan sonra, önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine dökün. Her şekerpareye şerbetin gelmesine özen gösterin.
Fırın tepsisinde pişirme kâğıdı kullanıyorsanız, pişirme kağıdını kaldırıp veya şekerpareleri başka bir kaba alarak şerbetleme işlemini yapabilirsiniz.
Şerbetlemenin ardından fırın tepsisinin üzerini başka bir tepsi ile kapatın.

Süsleme:

Şekerparelerin üzerine Hindistan cevizi, Antep fıstığı veya çekilmiş fındık serpebilirsiniz.

Püf Noktaları:

Şerbetin sıcak, şekerparelerin ise soğuk olmaması gerekiyor. İkisi de ılık olmalı.
Unu kontrollü bir şekilde ekleyin, hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.
Şekerpareleri şerbetlemeden önce fırından çıkar çıkmaz üzerlerini bir süre örtün. Bu, tatlıların şerbeti daha iyi çekmesini sağlar.
Afiyet Olsun!

Şekerpare tarifi ile evde pastane tadında tatlılar hazırlamak artık çok kolay. Bu tarifle ağızda dağılan şekerpareler yaparak çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz. Her lokmada enfes bir tat bırakacak bu tatlı, sevdiklerinizle birlikte keyifli anlar yaşamanızı sağlayacak. Afiyet olsun!