Pastane lezzetini aratmayacak açmalar için doğru yerdesiniz! Adım adım bu kolay rehberle, yumuşacık açmaları evinizde hızlıca yapabilirsiniz. Her bir lokmada, pastane kalitesinde lezzetleri tadın.

Bu rehberle, evinizin mutfağını bir pastaneye dönüştürün! Yumuşacık ve tel tel ayrılan açma tarifi, tüm detaylarıyla burada. Kahvaltılarınızı ve özel günlerinizi tatlandıracak bu tarif, tüm aile bireylerinin favorisi olacak.

Yumuşacık açma yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? Bu detaylı rehberle, evde kolayca pastane lezzetinde açmalar yapabilirsiniz. Yumuşaklığı ve lezzeti ile unutulmaz bir kahvaltı deneyimi yaşatın.

TEL TEL AYRILAN AÇMA MALZEMELERİ

3 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağ

2 tane yumurta (birinin sarısını ayırın)

3 yemek kaşığı şeker

1 buçuk tatlı kaşığı tuz

1 paket kuru maya

8 bardak un

TEL TEL AYRILAN AÇMA PÜF NOKTASI

Tüm malzemeleri oda sıcaklığında bekletmeye özen gösterin. Süt mutlaka el yakmayacak bir sıcaklıkta olacak. Bu hamurun kabarmasını sağlar. Hamur mutlaka yumuşak ve biraz ele yapışan bir kıvamda olacak.

Hamurun güzelce mayalanması için yaklaşık 40 dakika bekletmelisiniz. Ayrıca tepsiye aldıktan sonra da 20 dakika bekletmelisiniz. Eğer vaktiniz yoksa fırını 50 dereceye alıp tepsi mayalandırmasını yapabilirsiniz.

TEL TEL AYRILAN AÇMA TARİFİ

Öncelikle mayayı aktifleştirmek için ılık sütün içerisinden şekeri ve mayayı ekleyin. Eriyene kadar karıştırın. Daha sonra geniş bir kabın içine mayalı karışımı ve un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Ardından malzemelerin üzerine unu yavaş yavaş eleyerek ekleyin. Güzelce yoğurun.

Hamur kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olmalı ve ele yapışmalıdır. Hamuru bu kıvama getirdikten sonra üzerini kapatın ve mayalanması için yaklaşık 40 dakika bekletin.

Hamur mayalandıktan sonra yaklaşık mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve çay tabağı genişliğinde açın.

Ardından hamuru rulo şeklinde sarın ve sağlı sollu kıvırarak açma şeklini verin. Hamur bitene kadar bu şekilde yapın. Ardından bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin. Açma hamurlarını tepsiye dizin ve ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürün.

Bulgur ve İrmiğin lezzet buluşması: Damak çatlatan İçli Köfte tarifi Bulgur ve İrmiğin lezzet buluşması: Damak çatlatan İçli Köfte tarifi

Hamuru 20 dakika daha tepside mayalandırın ve ardından 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tel tel ayrılıyor, dev gibi kabarıyor.

Artık pastane lezzetinde yumuşacık açmaları evinizde yapabilirsiniz. Bu kolay tarif ile her sabahı özel bir kahvaltıya dönüştürün. Tüm aile üyelerini ve misafirlerinizi etkileyin. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi