Sodalı dilim börek, hem pratik hem de ağızda dağılan bir lezzet arayanların favorisi olmaya aday. Beyaz peynir ve kaşarın muhteşem uyumuyla, evde börek yapmanın sırlarını keşfedin.

Börek yapmanın püf noktalarını mı arıyorsunuz? Sodalı dilim börek ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Bu kolay ve lezzetli tarif, herkesin beğenisini toplayacak.

Evde efsane bir börek yapmanın yolu sodalı dilim börekten geçiyor. Bu pratik tarifle, puf puf kabaran ve dillere destan böreklere imza atın. İşte adım adım yapılışı...

Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek Tarifi

Malzemeler

6 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
125 gr eritilmiş tereyağı
½ su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
400 gr beyaz peynir
250 gr kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
½ çaybardağı yoğurt

Tarifi

Sadece 5 dakikada hazır: En kolay Soğuk Kahve tarifi Sadece 5 dakikada hazır: En kolay Soğuk Kahve tarifi

Önce böreğin sosunu yapmayla işe başlıyoruz. Bunun için karıştırma kabına yumurta, yoğurt, tereyağı, süt, sıvı yağ ve sodayı alarak malzemeleri karışana kadar tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
Daha sonra üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi, kıyılmış maydanoz ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırıyoruz.
Yufkamızın bir tanesini açıyoruz üzerine hazırladığımız iç harcını göz kararı bir miktarı sürüyoruz.
Daha sonra üzerine 2. kat yufkamızı serip aynı işlemi tekrarlıyoruz. Yufkalarımız bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Son yufkamızı da serip iç harcının kalanını sürüyoruz ve yufkalarımızı çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getiriyoruz.
Daha sonra hazırladığımız ruloyu 3 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı streç film ile sarıyoruz ve en az 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Buzdolabından çıkardığımız böreğimizi dilimleyerek pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine sıra ile yerleştiriyoruz. Böreğimizin fazlasını daha sonra pişirmek üzere buzdolabı poşetine yerleştirerek buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Böreğimizin üzerine sürmek için yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp çırpıyoruz. Bu sosumuzu da böreğimizin üzerine bir fırça yardımı ile bolca sürüyoruz.
Daha önceden 200 derecede ısıttığımız fırına tepsimizi sürüp yaklaşık 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Fırından aldığımız böreği 10 dakika kadar dinlendirip sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…

Bu eşsiz sodalı dilim börek tarifiyle, mutfakta unutulmaz lezzetler yaratmaya hazır olun. Pratik, lezzetli ve herkesin beğenisini kazanacak bu tarif, komşularınızı bile kıskandıracak. Deneyin ve farkı görün. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi