Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesi hayran bırakacak kesme irmik tatlısı, özel günlerinizde ya da ani misafirlerinizde kurtarıcınız olacak. İşte adım adım lezzet dolu bu yolculuğa çıkmanız için gereken her şey.

Misafirlerinizi etkilemek ve onlara unutulmaz bir tatlı deneyimi sunmak istiyorsanız, kesme irmik tatlısı tarifimiz tam aradığınız şey. Bu lezzetli maceraya atılmak için hazır olun.

Kesme irmik tatlısı, hem pratik hem de enfes bir tatlı seçeneği sunuyor. İşte şerbetin ve irmiğin mükemmel uyumunu keşfedeceğiniz bu muhteşem tatlı tarifi!

Kesme İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
Yumurta
2,5 su bardağı dolusu un
1 kabartma tozu
vanilya

Şerbeti için;

Lezzetli ve pratik: Bisküvili Pasta nasıl yapılır? Lezzetli ve pratik: Bisküvili Pasta nasıl yapılır?

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu

Bulamak için;

İrmik

Kesme İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımız için öncelikle şerbetinin hazırlanması ile başlıyoruz. Bunun için uygun bir tencereye toz şeker ve üzerine suyu alarak şerbetimizi kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca üzerine limonumuzu ilave ediyor 10-15 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru yoğurma kabına sıvı yağ, yumurta, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştırıyoruz. Üzerine irmik ve unu ekleyerek hamurumuzu elimizle yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde ettikten sonra tezgaha alıp 4 eşit parçaya ayırıyoruz.
Hamurumuzun bir parçasını alıp elimizle yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz ve irmiğe buluyoruz. Diğer parçalarını da aynı şekilde yapıyoruz.
Rulo haline getirdiğimiz hamurumuzu iki parmak genişliğinde keselim.
Kestiğimiz parçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine birbirine yapışmayacak biçimde yerleştirelim.
Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirelim.
Kızarıp pişen tatlımızı bir kaba alalım, üzerine soğumuş olan şerbetimizi dökelim ve dinlenmeye bırakalım.
Şerbetini çeken tatlımızın üzerini süsleyerek servis edelim.

Kesme irmik tatlısı, şerbetin tatlı dokunuşu ve irmiğin kıyır kıyır dokusuyla, tatlı severlerin favorisi olmaya aday. Bu basit ve lezzetli tarifle, özel günlerinizde veya günlük tatlı ihtiyacınızda, misafirlerinizi ve ailenizi mutlu etmenin yanı sıra, damaklarını şenlendirecek bir tatlı sunabilirsiniz. Deneyin ve bu enfes tatlıyla tatlı anlarınızı daha da özel kılın!

Editör: Haber Merkezi