Evinizde hızlı ve nefis bir börek yapmaya ne dersiniz? Milföy ile ıspanaklı peynirli börek, hem pratik hem de lezzet dolu. Bu tarifle, kısa sürede çıtır çıtır böreklerinizi hazırlayabilir, misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.

Pratik bir börek tarifi arayanlar için milföy hamuru, ıspanak ve peynirle yapılan bu tarif ideal. Herkesin yapabileceği bu kolay tarifle, mutfakta vakit kaybetmeden lezzetli börekler yapın.

Pratik Kemalpaşa tatlısı: Lezzetiyle herkesi büyüleyecek tarif Pratik Kemalpaşa tatlısı: Lezzetiyle herkesi büyüleyecek tarif

Çıtır çıtır bir börek mi istiyorsunuz? Milföy hamuru ile ıspanaklı peynirli börek yapımı hem kolay hem de çok lezzetli. Bu tarifi deneyin, ailenize ve misafirlerinize harika lezzetler sunun.

Milföy Hamurlu Börek Tarifi

Malzemeler

2 paket milföy 16 adet
Yada iki paket dikdörtgen milföy hamuru
200 gram ince doğranmış ıspanak
1 küçük kase beyaz peynir
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber

Üzerine sürmek için

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Susam
Çörek otu

Milföy Hamurlu Börek Tarifi

Öncelikle ince doğranmış ıspanakların üzerine peynir sıvı yağ ve baharatları ilave edip karıştırın.
Milflöy hamurlarını merdane ile hafif açın ve sekiz eşit parçaya bölün.
Hazırladığınız ıspanaklı harçtan uç kısmına koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo şeklinde sarın. İsterseniz ikiye isterseniz üç eşit parçaya bölüp fırın kağıdı serili tepsiye dizin.
Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayın.
Üzerine yumurta sarısı ve sütü karıştırıp sürün.
Susam yada çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar kontrollü şekilde 20-25 dakika pişirin. 

Milföy ile ıspanaklı peynirli börek tarifi sayesinde, mutfakta vakit kaybetmeden ve uğraşmadan harika börekler yapabilirsiniz. Pratikliği ve lezzeti ile bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Çıtır çıtır böreklerle mutfakta yeni bir sayfa açın ve her zaman lezzetli sonuçlar elde edin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi