Ev yapımı mini kurabiyelerle mutfakta yeni bir sayfa açmaya hazır mısınız? Tazeliğini uzun süre koruyan ve her lokmada ayrı bir lezzet sunan bu tarif, çay saatlerinizi unutulmaz kılacak. Üstelik yapımı da son derece kolay ve eğlenceli!

Sevdiklerinizle paylaşacağınız özel anlara tatlı bir dokunuş katmak istiyorsanız, bu mini kurabiye tarifi tam size göre! Pratik yapımı ve lezzetiyle herkesi mutlu edecek bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hemen mutfağa girin ve bu tarifi deneyin!

Çayın yanında, kahvenin yanında ya da sadece bir atıştırmalık olarak her anınıza eşlik edecek enfes mini kurabiyelerle tanışın. Ev yapımı ve taptaze bu kurabiyeler, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesin favorisi olacak. Mutfağınızda harikalar yaratmaya hazır mısınız?

Malzemeler:

3 su bardağı un
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı çörek otu
2 tatlı kaşığı susam

Şerbetin ve İrmiğin muhteşem uyumu: Kısa sürede hazırlanan Hira Tatlısı tarifi Şerbetin ve İrmiğin muhteşem uyumu: Kısa sürede hazırlanan Hira Tatlısı tarifi

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Yapılışı:

Derin bir kaba tüm malzemeleri ekleyerek hamur haline gelene kadar yoğurun.
Hamurdan minik bezeler kopararak yuvarlayan ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Bu tarifle hazırlayacağınız mini kurabiyeler, tazeliği ve lezzetiyle çay saatlerinize ve özel anlarınıza eşsiz bir tat katacak. Yapımı kolay ve eğlenceli bu kurabiyelerle mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli bir deneyime dönüştürebilirsiniz. Aileniz ve sevdiklerinizle paylaşarak onların da beğenisini kazanacağınız bu tarifle mutfakta harikalar yaratmaya devam edin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi