Borcamda Kaşık Tatlısı, hem pratik hem de oldukça lezzetli bir seçenek. İki katlı bu sütlü tatlı tarifi ile misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun. İşte adım adım yapılışı...

Evde lezzetli bir sütlü tatlı yapmayı düşünüyorsanız, Borcamda Kaşık Tatlısı tam size göre. Bu tarif ile şerbetli tatlıların ağırlığını unutup, hafif ve ferah bir lezzete kavuşacaksınız.

Borcamda kolayca hazırlayabileceğiniz Kaşık Tatlısı, sütlü tatlı severler için vazgeçilmez olacak. Yalancı tavuk göğsü ve supangle'nin mükemmel uyumu ile her kaşıkta ayrı bir lezzet sizi bekliyor.

Malzemeler:

Muhallebi için:

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
125 gram tereyağı
1 paket vanilin

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Supangle için:

2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta sarısı
60 gram bitter çikolata
1/2 su bardağı soğuk su

Yapılışı:

Muhallebi Hazırlığı:

Tereyağını orta boy bir tencerede eritin.
Eriyen yağa unu ekleyin ve unun kokusu çıkıp hafif pembeleşene kadar kavurun.
Yavaş yavaş sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak topaklanmamasını sağlayın.
Süt kaynamaya başladığında şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Kaynama noktasına geldiğinde ocağı kapatın, vanilini ekleyin ve mikser veya çırpıcı ile pürüzsüz hale getirin.

Supangle Hazırlığı:

Başka bir tencerede süt, şeker, un, kakao ve yumurta sarısını alıp karıştırın.
Karışımı orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Koyulaşmaya başladığında içine bitter çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Ocaktan alın ve akışkan kıvam alması için soğuk suyu ekleyip karıştırın.

Tatlıyı Birleştirme:

Borcamı hafifçe ıslatın ve hazırladığınız muhallebiyi borcama dökün.
Muhallebi soğuduktan sonra üzerine supangle karışımını dikkatlice dökün.
Tatlıyı en az 3-4 saat, mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirin.

Servis:

Tatlıyı buzdolabından çıkardıktan sonra üzerine kakao serpin ve dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.

Bu Borcamda Kaşık Tatlısı tarifi, özel günlerinizde veya sıradan bir akşamüstü çay saatinizde sunabileceğiniz şık ve lezzetli bir seçenek sunar. Afiyet olsun!