Anne usulü tepsi pizzası, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesin bayılacağı bir tarif. İşte pizza yapmak için gereken malzemeler ve püf noktaları...

Evde pizzacı kalitesinde pizza yapmaya hazır mısınız? Hamurundan sosuna, malzemelerinden pişirme tekniklerine kadar, her aşamasıyla mükemmel bir pizza yapmanın sırlarını paylaşıyoruz.

Evde eşsiz bir pizza deneyimi için gereken her şey bu rehberde! İtalyan lezzetlerini evinizde denemek için ihtiyacınız olan pratik bilgiler ve tarifler burada.

Malzemeler:

Hamur İçin:

4 su bardağı un (tepeleme)
1,5 su bardağı su
10 gram instant maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sonradan Kullanmak Üzere:

6 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos İçin:

2 su bardağı domates rendesi
2 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 tutam kekik
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dal taze fesleğen

Üzeri İçin:

2 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
150 gram sucuk (dilimlenmiş)
1 avuç yeşil zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
1 adet közlenmiş kırmızı biber (doğranmış)
1 adet yeşil sivri biber (doğranmış)
1/2 su bardağı konserve mısır

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Yapılışı:

Hamur Hazırlığı:

Unu tezgaha alın, ortasını havuz gibi açın. Ortaya su, şeker, maya ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Tuzu unun kenarına serpin.
Parmak uçlarınızla malzemeleri karıştırarak unu yavaş yavaş içeriye alın ve yaklaşık 15 dakika yoğurun.
Yoğrulmuş hamuru zeytinyağı ile yağlayın ve 1 saat boyunca mayalanmaya bırakın.

Hamur Şekillendirme:

Mayalanan hamurun havasını alın ve yağlanmış tepsiye yayın. 20-30 dakika daha kabarması için bekleyin.

Sos Hazırlığı:

Domates rendesi, ezilmiş sarımsak, tuz, kekik, zeytinyağı ve elinizle hafifçe ezdiğiniz taze fesleğeni karıştırın.

Pizza Montajı:

Kabaran hamurun üzerine hazırladığınız sosu dökün.
Kaşar peynirini, ardından sucuk, zeytin, biberler ve mısırı ekleyin.

Pişirme:

Fırını 200 derecede önceden ısıtın, pizzayı yerleştirdikten sonra 180 dereceye düşürün.
Yaklaşık 30 dakika, kenarlar kızarana kadar pişirin.

Pizza hazır olduğunda 5 dakika dinlendirin ve sıcak servis yapın. Bu lezzetli ve doyurucu anne usulü tepsi pizzası, ev yapımı pizza deneyiminizi zenginleştirecek. Afiyet olsun!