Dilber Dudağı tatlısı, şerbetli tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday. Bu nefis ve pratik tatlıyı evinizde de yapabilirsiniz; işte adım adım Dilber Dudağı yapımı!

Evinizde şerbetli bir tatlı denemek istiyorsanız, Dilber Dudağı mükemmel bir seçim. Fındıklı iç dolgusu ve kıtır hamuru ile misafirlerinizi şaşırtacak bu tatlı, tatlı sohbetlerin de vazgeçilmezi olacak.

Dilber Dudağı, ismi kadar ilgi çekici ve lezzetli bir tatlı. Bu tatlıyı evde yapmak sandığınızdan çok daha kolay. Şimdi sizlere evde Dilber Dudağı nasıl yapabileceğinizi adım adım anlatacağız.

MALZEMELER

Her lokmada lezzet: Ev yapımı Açma tarifi Her lokmada lezzet: Ev yapımı Açma tarifi

Hamuru için:

1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1 tutam tuz
1/2 yemek kaşığı sirke
1/2 su bardağı süt
2,5 su bardağı elenmiş baklavalık un

Üzeri için:

150 gram tereyağı

Şerbeti için:

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1-2 damla limon suyu

İç dolgusu için:

100 gram fındık içi
1 adet yumurta sarısı

Açmak için:

2 yemek kaşığı nişasta

TARİF

Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri derince bir kaba alın ve güzelce yoğurun.
Hamurun üzerini nemli biz bezle kapatın ve ılık bir yerde yarım saat dinlendirmeye bırakın.
Hamuru 7 parçaya ayırın ve her parçayı yuvarlayıp, bir yarım saat daha dinlendirin.
Minik hamur parçalarını nişastayla birlikte açın. Her parçayı yaklaşık bir servis tabağı büyüklüğü kadar açmaya çalışın. Yapamıyorsanız daha küçük de kalabilirler.
Tek tek tüm parçaları bu şekilde açın ve aralarına nişasta serperek üst üste koyun.
Üst üste koyduğunuz tüm hamurları yine nişastayla hep birlikte açmaya başlayın ve açabildiğiniz kadar açın. Sonra bir bardak yardımıyla hamurunuzu yuvarlak yuvarlak kesin.
Fındık içi ve yumurta akını karıştırarak iç harcını hazırlayın.
Hazırladığınız harçtan her bir yuvarlağın bir kenarına koyun ve diğer kenarları yarım ay şeklinde hafifçe bastırarak kapatın.

Şerbeti için:

Bir tencereye su ve şekeri alın hafif koyulaşana dek kaynatın.
Koyulaşınca içine birkaç damla limon suyunu ekleyin ve şerbetin altını kapatın. Şerbetiniz hazır ve şerbet tatlının üstüne dökülürken ılık olmalı, o yüzden ılıklaşması için bir kenara ayırın.
Tüm hamuru yuvarlak yuvarlak kesip iç harçla beraber yarım ay şeklinde kapatıp bir tepsiye dizin ve erittiğiniz tereyağını üstlerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 17-20 dakika pişirin. Tatlıyı fırından çıkartın ve ılıklaşmasını bekleyin.
Ilık tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin ve üstünü kapatıp bir gece bekletin. Dilber dudakları şerbeti çektikleri zaman servise hazırlar.

Evde Dilber Dudağı yapımı, adımları takip ettiğiniz sürece oldukça basit ve zevkli bir süreç. Bu lezzetli şerbetli tatlıyı denedikten sonra, tatlı tercihlerinizde yeni bir sayfa açabilirsiniz. Dilber Dudağı, hem göze hem damağa hitap eden yapısıyla tüm tatlı severlere hitap ediyor. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti misafirlerinizle paylaşın!

Editör: Haber Merkezi