Torta Mimosa, baharın gelişini müjdeleyen mimoza çiçeklerinden esinlenerek hazırlanan, göz alıcı ve lezzetli bir İtalyan tatlısıdır. Bu tarifle, bu lezzeti kendi mutfağınızda canlandırabilirsiniz.

Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi Torta Mimosa'yı keşfedin. İtalya'nın bu gözde tatlısını adım adım sizinle paylaşıyoruz.

Renkli ve lezzetli bir tatlı deneyimi için Torta Mimosa tam size göre! Bu detaylı tarif ile İtalyan mutfağının en sevilen tatlılarından birini kolayca hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

4 bütün yumurta
8 yumurta sarısı
20 gram un
40 gr patates nişastası
220 gram şeker

kreması için:

200 ml ağır krema
20 gr pudra şekeri

krem pattisier için:

300ml ağır krema
300 ml tam yağlı süt
8 yumurta sarısı
55 gr un
200 gr şeker
yarım paket vanilya

şurup için:

50 gr şeker
100ml su
50 ml likör

Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi

TARİF

Fırını 180°C’ye önceden ısıtın ve yaklaşık 22 santimetre çapında iki kelepçeli kek kalıbını hafifçe yağlayın ve unlayın.
Yumurtaları ve şekeri çırpın ve 10-15 dakika iyice katılaşana kadar çırpın, ardından yumurta sarılarını ekleyin ve 5 dakika daha çalıştırın.
Daha sonra elenmiş unu ve patates nişastasını ilave edin ve havayı tutmak ve karışıma dahil etmek için bir spatula ile hafifçe katlayın.
Karışımı önceden hazırlanmış iki teneke arasında bölün.
Hafif altın rengi olana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Piştikten sonra tel ızgara üzerine alın ve soğumaya bırakın.
Kremayı sertleşene kadar çırpın ve ardından şekeri ekleyin.
Çekirdeklerini çıkarmak için ikiye dilimlenmiş krema, süt ve vanilya çubuğunu ısıtın. Isındıktan sonra bölmeyi çıkarın.
Yumurta sarısı, şeker ve unu karıştırdıktan sonra vanilya aromalı sütü ekleyin ve karıştırarak yavaş yavaş kaynatın.
Süt iyice karıştıktan sonra koyulaşmaya bırakın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Bir kabuk oluşumu sunmak için yüzeye temas eden streç film ile kaplayın.
Küçük bir tencerede şeker, su ve likörü birleştirin. Kaynatın. Şeker eriyene kadar karıştırın, soğuması için kenara alın.
Kek soğuduktan sonra üstteki altın kabuğu çıkarın.
Bir keki yaklaşık 2,5 cm kalınlığında üç diske bölün. İkinci keki yaklaşık 1,5 cm kalınlığında dilimler halinde kesin.
Mimoza çiçekleri gibi görünmek için her dilimi şeritler halinde ve sonra küpler halinde kesin.
İlk pandispanya kalıbına soğutulmuş şurubu sürün, ince bir tabaka halinde krem ​​şanti ekleyin ve ardından yaklaşık 1 cm kalınlığında krem ​​şanti ile kaplayın. Ardından bir sonraki pandispanya diski ile üzerini kapatın ve işlemi tekrarlayın.
Kat kat pastanın üstünü ve kenarlarını kalan kremalı pastacıyla kaplayın, ardından küp şeklinde pandispanya parçalarıyla kenarları ve üstü de dahil olmak üzere tüm pastayı süsleyin.