Çorum İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantıları, İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Fatih Temur başkanlığında gerçekleştirilen oturumla başladı. İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, ilk olarak mazeret dilekçeleri görüşüldü ve bir önceki toplantının karar özeti okundu. Toplantının başlangıcında, MHP Sungurlu İl Genel Meclisi Üyesi Duran Baysa’nın kızı vefat ettiği için sabır ve başsağlığı dilekleri iletildi. Ardından, MHP İl Genel Meclisi Üyesi Selim Dölcü tarafından Yeşim Balcı için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Köylerde Yaşanan Sorunlar Gündemde

Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce, gündem dışı konuşmalarla köylerdeki sorunlar dile getirildi. MHP İl Genel Meclisi Üyesi Tuncay Okur, Alaca’da yaşanan doktor eksikliğine dikkat çekerken, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Uzunca ise Karahacip Köyü’nün yol sorunlarını gündeme taşıdı. Ayrıca, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Veli Uysal köylerdeki elektrik ve telefon direklerinin yarattığı sorunları anlattı. Bu konunun 3-4 aydır gündemde olduğunu belirten Meclis Başkanı Muhammed Fatih Temur, ilgili firmaların ödenek yetersizliğinden şikayet ettiğini vurgulayarak, "Ödenek yetersizliği bizim için geçerli bir mazeret değil. Bu sorun mutlaka çözülmelidir" dedi.

Elektrik ve Telefon Direkleri Sorunu Çözüm Bekliyor

Meclis Başkanı Temur, özellikle tarlaların ortasında bulunan elektrik ve telefon direklerinin vatandaşları zor durumda bıraktığını ve bu konuda firmalara seslendi. "Vatandaş kendi imkanlarıyla bu direkleri kesmeye kalktığında dava açılıyor. Firmalar bu sorunu çözmeli ve insanları zor durumda bırakmamalı" diyerek firmaları harekete geçmeye çağırdı.

Güneş Enerjisi Projeleri İmar Komisyonuna Havale Edildi

Çorum Milletvekili Ahlatcı’dan yeni Vali Çalgan’a hayırlı olsun ziyareti Çorum Milletvekili Ahlatcı’dan yeni Vali Çalgan’a hayırlı olsun ziyareti

Toplantının ilerleyen bölümünde gündem maddelerine geçildi. İskilip Şehurkuruçay Köyü, İskilip Yukarıörenseki Köyü ve Alaca Yatankavak Köyü’nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Enerji Üretim Tesisleri (Güneş Enerji Santrali) kurulması için hazırlanan Nazım İmar Planları ve Raporları, incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.