Sodalı rulo börek, yumuşacık dokusu ve enfes tadıyla kahvaltılarınızın ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. İşte adım adım pratik ve lezzetli bir sodalı rulo börek yapmanın yolları!

Kimsenin hayır diyemeyeceği, pastaneleri kıskandıracak bir sodalı rulo börek tarifi ile tanışmaya hazır olun. Bu tarif, tereyağının ve sodanın hamura kattığı olağanüstü yumuşaklıkla sizleri de büyüleyecek.

Sodalı rulo börek, lezzeti ve pratikliği ile sofralarınızın starı olacak. Bu basit adımlarla, evinizde pastane lezzetinde börekler yapabilir, tüm aile bireylerini ve misafirlerinizi memnun edebilirsiniz.

Sodalı Rulo Börek İçin Malzemeler

4 adet yufka

½ su bardağı sıvı yağ

125 gram tereyağı

1 adet maden suyu

Ağızda dağılan pratik kurabiyeler: Pudra şekerli Un Kurabiyesi tarifi Ağızda dağılan pratik kurabiyeler: Pudra şekerli Un Kurabiyesi tarifi

İçi için:

400 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

Yeter miktarda susam

Sodalı Rulo Börek Tarifinin Yapılışı

İşe yufkaları eşit şekilde parçalara ayırma ile başlıyoruz. Önce yufkamızı ortadan ikiye, sonra tekrar ikiye, ardından her bir parçayı tekrar ikiye bölün ve her bir yufkadan 8 eşit parça elde edin.
Tereyağını eritin sıvı yağı karıştırın ve bir fırça ile yufka parçalarının üzerini yağlayın.
Rendelenmiş kaşar peynirini uzun kenarına koyup dar kısmına doğru rulo şeklinde sarın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Ruloların hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerine bir şişe sodayı eşit bir şekilde gezdirin ve ardından zeytinyağı ve yumurta sarısı karışımını bir fırça yardımıyla üzerine sürün.
Üzerine susam serpin ve daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızarana deki yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin.

Sodalı rulo börek tarifi ile sofralarınıza renk katın. Yumuşacık dokusu, lezzetli iç harcı ve pratik hazırlanışı ile bu börek, her öğününüzde favoriniz olacak. Misafirlerinizi şaşırtmak ve onlara unutulmaz bir lezzet sunmak için şimdi bu tarifi deneyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi