Klasik tariflerin dışına çıkarak mutfakta fark yaratmak isteyenler için krep lazanya mükemmel bir seçenek. İşte herkesin yapabileceği kolay ve lezzetli bir krep lazanya tarifi!

Evinizde sıradan yemeklerden sıkıldıysanız, krep lazanya tam size göre. Bu eşsiz tarif, yemek saatlerinizi şenlendirecek ve misafirlerinizi etkileyecek.

Krep ve lazanya severler buraya! Bu iki lezzeti bir araya getiren krep lazanya tarifi, sofralarınızı renklendirecek. Hem kolay hem de çok lezzetli bir tarif sizleri bekliyor.

MALZEMELER

Kıymalı Harç İçin:

3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
500 gram dana kıyma
1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı domates püresi
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı su

Beşamel Sos İçin:

1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2,5 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tutam muskat cevizi rendesi

Krep İçin:

2 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Araları İçin:

200 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)

TARİF

Kıymalı harcı hazırlamak için; tavada zeytinyağı ve tereyağını kızdırın.
Üzerine kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene dek kavurun.
Ardından soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
Domates salçası, domates püresi, tuz, karabiber ve suyu da ilave ettikten sonra 15 dakika pişirip ocaktan alın.
Beşamel sos için; bir sos tenceresinde tereyağ ve sıvı yağı kızdırıp unla birlikte 2-3 dakika kavurun.
Üzerine süt, tuz, karabiber ve muskat cevizi rendesi ekleyip koyulaşana dek pişirin, ardından ocaktan alın.
Krep için; bir kasede un, süt, yumurta, su, tuz ve sıvı yağı koyu ve akışkan bir kıvam alana dek mikserle çırpın.
Krep tavasını kızdırın ve hamurdan parçalar dökerek harç bitene dek krepler hazırlayın.
Borcamın tabanına beşamel sostan bir miktar yayıp üzerine hazırladığınız kreplerden birini koyun.
Koyduğunuz krebin üzerine tekrar beşamel sos yayıp, ardından kıymalı harç ve kaşar peyniri serpiştirip üzerini kreple kapatın.
Krepler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. En üste koyacağınız krebin üzerine sadece beşamel sos ve rendelenmiş kaşar serpiştirin.
Hazırladığınız krep lazanyayı 190 derece fırında 25 dakika pişirin.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip servis edin. Dilerseniz üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirebilirsiniz.

Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları

Krep lazanya tarifi, mutfakta yaratıcılığınızı sergilemeniz için harika bir fırsat sunuyor. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif ile hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!