Soğan halkası, hem hızlı atıştırmalıklar hem de yemeklerin yanında vazgeçilmez bir lezzet. Peki, bu lezzeti evinizde nasıl yeniden yaratabilirsiniz? İşte size, herkesin bayılacağı enfes ve kolay soğan halkası tarifi!

Ev yapımı soğan halkasıyla mutfakta küçük bir devrim yaratmaya hazır mısınız? Bu basit ve lezzetli tarif, soğan halkalarınızı restoran kalitesine taşıyacak!

Mükemmel soğan halkası yapmanın sırlarını keşfetmeye ne dersiniz? Bu detaylı rehber, adım adım lezzetli ve çıtır soğan halkaları yapmanız için ihtiyacınız olan her şeyi sunuyor.

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

MALZEMELER

2 adet kuru soğan
1 çay bardağı un
1 çay bardağı mısır nişastası
1 adet yumurta
1 şişe maden suyu (200 ml)
1/2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı mısır gevreği

Kızartmak İçin:

1,5 su bardağı sıvı yağ

TARİF

Uç kısımları aldığınız kuru soğanların kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun. Kabuğunu soyduğunuz soğanları yarım santimetre kalınlığında halka halka dilimleyin. Her bir soğan dilimini kendi halkalarına ayırın.
Derin bir kaseye un ve nişastayı ekleyin.
Soğan halkalarını un ve nişastalı karışıma bulayın. Fazla olanları üzerinden atmak için hafifçe sallayın ve hepsini bir tabağa alın.
Soğan halkalarına bulamak için kullandığınız un ve nişastalı karışımının artan kısmına bir adet yumurta ekleyin ve karıştırın. Daha sonra üzerine tuz ve maden suyunu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Rondo yardımıyla un kıvamına getirdiğiniz mısır gevreğini ve yumurtalı karışımı hazır edin. Çıtır kaplama harcı için öncelikle yumurtalı harca bulayın ve sonrasında mısır gevreği ile güzelce kaplayın.
Tüm soğan halkaları için aynı işlemi uygulayın.
Geniş tabanlı bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve yağı iyice kızdırın. Kızdırılmış yağa bıraktığınız soğan halkalarını, aralarda bir kevgir yardımıyla karıştırarak altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.
Fazla yağını bırakmaları için kısa bir süre kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz çıtır soğan halkalarını, sevdiğiniz soslar eşliğinde servis edin.