Çıtır dış yüzeyi ve lezzetli peynirli iç harcıyla sigara böreği, geleneksel Türk mutfağının klasikleşmiş tatlarından biridir. Hazır yufka ve kolayca hazırlanabilen peynirli harcı sayesinde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu börek, her öğünde keyifle tüketebileceğiniz bir lezzet sunuyor.

Sigara böreği, peynirli harcı ve çıtır çıtır dış yüzeyiyle hem göze hem de damağa hitap eden bir lezzet. Hazır yufka ile kolayca hazırlanabilen bu börek, özellikle çay saatlerinde ve pikniklerde sofralarınızın baş tacı olacak. Bu nefis böreği denemeye ne dersiniz?

Pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, sigara böreği tam size göre. Hazır yufka ve peynirli harcıyla kolayca hazırlayabileceğiniz bu börek, her lokmada size lezzet şöleni sunacak. Çıtır dış yüzeyi ve enfes iç harcıyla sigara böreği, sofralarınıza renk katacak.

Sigara Böreği Tarifi

İster kahvaltıya ister çay saatine: Herkesin beğeneceği Sosisli Milföy Börek tarifi İster kahvaltıya ister çay saatine: Herkesin beğeneceği Sosisli Milföy Börek tarifi

Malzemeler:

2 adet hazır yufka
200 gram lor peyniri ya da beyaz peynir (dilerseniz iki peyniri karışık şekilde de kullanabilirsiniz)
2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Tuz

Kızartmak için:

Ayçiçek yağı

Sigara Böreği Yapılışı:

Bir karıştırma kabının içine yumurtaları kırın ve çırpın. 
İçine lor peynirini ve/veya beyaz peyniri ufalayarak ekleyin. Yalnızca beyaz peynir kullanıyorsanız peyniri doğrudan rendeleyerek de ekleyebilirsiniz. 
Maydanozların sap bölümlerini ayıkladıktan sonra yaprakları ince ince kıyın. 
Maydanozları da yumurta ve peynir karışımına ilave edip damak zevkinize uygun miktarda tuz ekleyin. Tuzu peynirinizin tuzluluk oranını göz önünde bulundurarak ilave etmenizi tavsiye ederiz. 
Yufkalardan birini tezgaha alarak dört eşit parçaya bölün. 
Parçalardan birini de dikine üç eşit parçaya bölün.
Elde ettiğiniz üçgen parçanın geniş kenarına 1 dolu tatlı kaşığı peynirli harç ekleyin. 
Hamuru yanlardan hafifçe bükerek rulo yapın ve sarın. 
Uç bölümünü su sürerek yapıştırın. 
Bu işlemi tüm parçalar için tekrarlayın.
Diğer yufka için de tüm adımları tekrarlayın. 
Hazırladığınız sigara böreklerini derin yağda altın sarısı rengi alana kadar çevirerek kızartın. 
Kızaran sigara böreklerini servis öncesinde kağıt havlu serdiğiniz bir tabakta ya da tepside yaklaşık 5-10 dakika dinlendirin. Bu sayede fazla yağları süzülecek. 
Sigara böreklerini sıcak servis edebilirsiniz.

Sigara böreği, kolay ve pratik yapımıyla sofralarınıza lezzet katıyor. Peynirli harcı ve çıtır dış yüzeyiyle herkesin favorisi olacak bu börek, özellikle çay saatlerinde ve özel davetlerde misafirlerinizi mutlu edecek. Hazır yufka ve peynirli harcıyla hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarif, her lokmada size lezzet şöleni sunacak. Denemeyen çok şey kaçırır, afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi