Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır? Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır?

Sağlıklı ve lezzetli bir dolma tarifi mi arıyorsunuz? Zeytinyağlı enginar dolması, taze ve besleyici malzemeleri ile sofralarınıza farklı bir tat getirecek. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif ile herkesin favorisi olacaksınız. İşte detaylı zeytinyağlı enginar dolması tarifi.

Enginarın sağlığı ve zeytinyağının lezzeti ile hazırlanan zeytinyağlı enginar dolması, yaz sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Pratik yapımı ve lezzetli iç harcı ile bu dolma tarifini denemek isteyenler için işte tüm detaylar. İşte adım adım zeytinyağlı enginar dolması tarifi.

Kahvaltı, öğle ya da akşam yemeklerinize pratik ve sağlıklı bir dokunuş yapmak ister misiniz? Zeytinyağlı enginar dolması, pirinç ve baharatların muhteşem uyumu ile hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. İşte adım adım zeytinyağlı enginar dolması tarifi.

Zeytinyağlı enginar dolması tarifi

MALZEMELER

3 enginar
Yarım su bardağı pirinç
1/4 demet dereotu
3 dal taze soğan
1 soğan
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Birer çay kaşığı yeni bahar, tarçın, karabiber

TARİF

Enginarları temizleyin ve ayıklayarak iç kısımlarını oyun.
İç harcını hazırlamak için diğer malzemeleri bir kapta karıştırın.
İç harcı enginarlara bölüştürün.
Bir tencereye koyduğunuz içi doldurulan enginarların yarısına kadar su ve zeytinyağı ekleyin.
Su kaynayana dek pişirin.

Zeytinyağlı enginar dolması tarifi ile sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Kolay yapımı ve muhteşem lezzeti ile bu tarif, herkesin favorisi olacak. Afiyet olsun!