Tereyağlı kete, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek olarak öne çıkıyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu enfes tarif, her damak zevkine hitap eder. Özellikle çay saatlerinde veya kahvaltılarda misafirlerinizi şaşırtmak için bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Ketenin bu kolay ve lezzetli tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratın. Yumuşacık dokusu ve tereyağının eşsiz tadı ile herkesin beğenisini kazanacak kete, pratik yapımıyla da zamanınızı almayacak. Siz de bu geleneksel lezzeti evinizde deneyin.

Kete, Anadolu'nun zengin mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Sıcacık ve taptaze kete yapmak artık çok kolay. Bu tarifle, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz kete, hem lezzetiyle hem de pratikliğiyle vazgeçilmeziniz olacak.

Kete tarifi

MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim

MALZEMELER

Hamuru için:

Yarımşar bardak süt, su, yağ
Yarım paket maya
1 yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 bardak un

Arasına:

20 gram tereyağı
3 kaşık un

Üzerine:

1 yumurtanın sarısı
1 kaşık susam
1 kaşık çörek otu

TARİF

Sütü ve suyu ılıklaştırarak bir kaba aktarın.
Yaş maya ekleyin ve şekeri de katıp eriyene dek karıştırın.
Maya eriyince hamur malzemelerini ekleyin ve karıştırıp yoğurun.
Hamuru 3 bezeye ayırın.
Her bezeyi açın.
Bir tavada yağı eritin.
Eriyen yağı fırça ile hamura sürün.
Zarf şekli verin ve kenara koyun.
Diğer bezelere de aynı işlemi yapın.
Kalan tereyağına un koyun ve kavurun.
Her hamurun ortasına kavurduğunuz undan koyun ve tekrar katlayarak zarf şekli verin.
Bütün hamurlara aynı şeyi yapın.
Hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpin.
Sıcak fırında 180 derecede 20 dakika pişirin.

Kete tarifi ile sofralarınıza hem lezzet hem de gelenek katabilirsiniz. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu enfes yemek, özellikle kahvaltılarda ve çay saatlerinde tercih edilen bir lezzet. Tarifimizi deneyin ve sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet sunun.