İzmir’in geleneksel tatlısı Şambali, şimdi evinizin konforunda! Bu basit tarif ile Şambali tatlısını herkes yapabilir. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu eşsiz lezzeti keşfedin.

Şambali tatlısı, damakları şenlendiren eşsiz bir tat sunar. Bu adım adım tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz Şambali, misafirlerinizi etkilemenin en tatlı yolu olacak.

Anadolu'nun bu klasik tatlısını evde yapmaya ne dersiniz? Şambali, özel günlerinizde ve çay saatlerinizde sunabileceğiniz harika bir seçenek. İşte evde Şambali yapmanın tüm püf noktaları!

MALZEMELER

Bu lezzete bayılacaksınız: Çikolatanın cazibesiyle dolu Kurabiye tarifi Bu lezzete bayılacaksınız: Çikolatanın cazibesiyle dolu Kurabiye tarifi

2 bardak yoğurt
2 bardak şeker
4 bardak irmik
1 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 vanilya
Yer fıstığı
Şerbeti için:
4 bardak su
5 bardak şeker
2 damla limon

TARİF

Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya yakın limonunu sıkın. İstediğiniz kıvama gelince soğumaya bırakın.
Bir kaba aldığınız yoğurt, irmik ve şekeri çırpın. Un, vanilya ve karbonat ekleyip 15-20 dakika irmikler şişene kadar bekletin. Yağladığınız fırın tepsisine döküp üzerine yer fıstığı dizin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirdikten sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyip üzerine soğuk şerbetinizi dökün.

Bu özel Şambali tatlısı tarifiyle, siz de evinizde Anadolu'nun bu eşsiz lezzetini kolayca hazırlayabilirsiniz. İrmik ve şerbetin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu tatlı, misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini kazanacak. Şimdi deneyin ve bu lezzetli tatlıyı herkesle paylaşın! Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi