Lezzetli bir mücver hazırlamanın püf noktalarını biliyor musunuz? Soğan mücveri ile mutfağınıza renk ve lezzet katın. Bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak ve sofralarınızı şenlendirecek!

Evde pratik ve lezzetli bir şeyler hazırlamak isteyenler için ideal bir seçenek: Soğan mücveri! Hem lezzetli hem de besleyici bu tarif, tüm aile üyeleri tarafından sevilecek.

Soğan mücverinin lezzet sırları, bu tarifle sofralarınıza taşınıyor. Hem pratik hem de enfes bu tarif, mücverinizi bir sonraki seviyeye taşıyacak. İşte size kolay ve lezzetli bir soğan mücveri yapmanın yolları!

MALZEMELER

Mücver için:

3 adet orta boy kuru soğan (500 gram)
2 adet yumurta
2 adet orta boy havuç (150 gram)
1 adet orta boy patates (180 gram)
1/2 adet kapya biber
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı mısır unu
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz

Sosu için:

1 kase sarımsaklı yoğurt (ve naneli)

TARİF

Mutfak sırları: Ne karbonat ne kimyon! Bu yöntem nohutları yumuşacık yapıyor Mutfak sırları: Ne karbonat ne kimyon! Bu yöntem nohutları yumuşacık yapıyor

Soğanlar ince ince piyazlık şekilde doğranır. Patates ve havuç rendenin ince tarafıyla rendelenip suyu süzülür. Biberi küçük küçük doğrayıp maydanoz ince ince kıyılır. Piyazlık doğranmış soğanların üzerine bir tatlı kaşığı tuz ilave edip 7-8 dakika ovup fazla suyu süzülür. Soğanı tuzla ovduğumuz için tuzunu kontrollü ekleyin.
Üzerine çırptığımız iki yumurta ve diğer tüm malzemeleri eklenir. Karıştırıp kek kıvamında bir mücver hamuru elde edilir.
Orta ateşte ısınmış kızgın yağa mücver harcından bir yemek kaşığı dolusu döküp yaydırarak şekil verilir.
Mücverler arkalı önlü güzelce kızartılır.
Havlu peçete serili servis tabağına alınır.
Yanında dilerseniz sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapılır.

Soğan mücveri, lezzetli ve renkli bir mutfak deneyimi sunuyor. Bu tarif, her yaş grubundan insanın keyifle tadabileceği, besleyici ve doyurucu bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Umarız bu tarif, sizin ve sevdiklerinizin sofralarına yeni bir lezzet katma fırsatı sunar. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!