Ev yapımı turşuların lezzeti başka oluyor, ama kütür kütürlüğünü koruması bir sanat. Bu rehberimizde, turşucu ustalarından öğrendiğimiz püf noktalarını sizinle paylaşıyoruz.

Turşu yapmanın inceliklerini keşfedin! Evde kütür kütür ve lezzetli turşular yapmanın sırlarını bu yazımızda bulacaksınız. Hem lezzetli hem de uzun süre dayanıklı...

Kendi mutfağınızda turşucu ustası olmaya hazır mısınız? Evde yapılan turşuların erimemesi ve kütür kütürlüğünü koruması için ihtiyacınız olan her şey bu makalede.

MALZEMELER

Lahana
Karalahana
Havuç
10 tane nohut
Biber
Kırmızı biber
Acur turşuluk salata
2 yemek kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı kara biber
Taze nane maydanoz yarım limon
2 kaşık tuz
1 bardak sirke
3 bardak su
1 kaşık şeker
1 kaşık limon tozu

Su ölçüsü;

2 kaşık tuz
1 bardak sirke
3 bardak su
1 kaşık şeker

TARİF

Tüm malzemeleri güzelce yıkayın.
Lahanayı önce leğene koyarak tuzlayın üstüne öbür malzemeleri doğrayarak güzelce karıştırın.
Bidona önce nane,kişniş ,nohut koyun. Üzerine tüm malzemeleri ekleyin. Maydanozu en sona bırakın. Suyunu hazırlayın.
Suyunu üzerine dökün
Turşucuların en büyük püf noktası eski turşu suyunu 1 bardak ayırarak üzerine dökmek. Böyle yapınca mayalanıyor ve suyu harika oluyor.
25 güne kadar güneş görmeyen bir yerde bekletin.

Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi

Evde turşu yapmanın keyfi paha biçilemez. Bu rehberle, turşularınızı kütür kütür ve uzun ömürlü yapmanın tüm sırlarını öğrendiniz. Artık kendi mutfaklarınızda lezzetli ve dayanıklı turşular yapabilir, kış aylarının bu geleneksel lezzetini her zaman taze ve lezzetli olarak sofralarınıza getirebilirsiniz. Deneyin ve farkı hissedin!