Çorum Belediye Meclisi’nin Ekim dönemi olağan toplantısı Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başkanlığında gerçekleştirildi. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı toplantıda bir dizi yeni kararlar alındı.

Belediye Meclis Salonunda yapılan ve toplam 15 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda Başkan Aşgın’ın açılış konuşması ve Ekim ayındaki önemli gün ve haftaları değerlendirmesinin ardından gündem dışı konuşmalar yapıldı. CHP Grup Başkanvekili Aslan Kaya, CHP Belediye Meclis Üyeleri Sedat Genç ve Tuncay Yılmaz’ın konuşmalarının yer aldığı toplantıda CHP’li Üye Nazik Bulut, Stratejik Plan hakkında değerlendirme yaptı. Tuncay Yılmaz ve Av. Doğan Öksüz ise Bahçelievler Mahallesi’ne yapılmak istenen cemevi projesi hakkında görüş ve önerilerini sıraladı. 

GÜLABİBEY’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Çorum'daki parklarına şehit askerlerimizin isimleri veriliyor Çorum'daki parklarına şehit askerlerimizin isimleri veriliyor

Toplantıda Gülabibey Mahallesi Hasanpaşa Sokaklarda uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı hakkında Belediye Encümeni ve Belediye Başkanına yetki verilmesi huşunu görüşülerek oy birliği ile kabul edilirken Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Özüyağlı da konuyla ilgili detaylı bilgiler verdi.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ PARKLARA VERİLDİ

Belediye Meclisi Toplantısında; Ahçılar 14. Sokak Hz. Ömer Cami yanında bulunan parka Şehit Jandarma Onbaşı Bekir Özaydın’ın, Dr. Sadık Ahmet Caddesi’nde yapılan yeni parka ise Şehit Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz’ın ismi verildi. Karar oy birliği ile alındı.

Toplantıda bazı imar ve plan değişiklikleri yapılırken, 2025-2029 yılları arası stratejik plan görüşülerek kabul edildi. Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü ise stratejik planın içeriği hakkında bilgiler paylaştı.