Evde pastane açması yapmak sandığınızdan daha kolay. Bu tarif ile tel tel ayrılan ve yumuşacık açmaları kendi mutfağınızda hazırlayabilirsiniz.

Sıcacık, yumuşacık ve tel tel ayrılan pastane açması için ihtiyacınız olan her şey bu tarifte. Kahvaltılarınızı bir üst seviyeye taşıyacak bu lezzeti deneyin.

Pastaneden alınma hissi veren bu açma tarifiyle, sabahları daha keyifli başlayabilirsiniz. İşte adım adım pastane açması yapmanın yolları...

Badem ve Pudra Şekerinin lezzet buluşması: Enfes Kavala Kurabiyesi tarifi Badem ve Pudra Şekerinin lezzet buluşması: Enfes Kavala Kurabiyesi tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı ılık su
3\4 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
2 adet yumurta
7 su bardağı un
50 gram tereyağı

TARİF

Derin bir kaba, şeker ve mayayı koyup üzerine ılık su ekleyerek karıştırıyoruz.
Sıvı yağ, bir bütün yumurta ve bir yumurta akı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Tuzunu ekliyoruz ve kontrollü bir şekilde unu ekliyoruz. Yoğurarak, hamur kabarana kadar, yaklaşık 45 dakika mayalanmasını bekliyoruz.
Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ve her bir bezeye bir çay kaşığı kadar tereyağ koyarak yoğuruyoruz.
Bezeleri çay tabağı boyutunda açıp, rulo şeklinde sarıyoruz ve elimizle şerit halinde yuvarlayarak 20 cm kadar uzatıyoruz.
İki adet uzun ruloyu bir birine dolayarak açma şekli veriyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklarla diziyoruz, üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
190 derece fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.

Evde pastane açması yapmak, bu tarifle çok daha kolay ve lezzetli. Tel tel ayrılan, yumuşacık yapıda açmalarınız ile sabah kahvaltılarınız artık daha özel olacak. Bu tarifi deneyerek, pastaneden alınmış gibi mükemmel açmalar yapabilirsiniz. Afiyet olsun ve bu harika lezzeti sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!

Editör: Haber Merkezi